Jobsøgende uden stress

Få styr på din eksamen

Eksamenstiden nærmer sig eller måske du allerede er i fuld gang? Eksamensperioden betyder, at du måske skal til at intensivere din læsning, holde fast i din god studierytme eller bare bruge din tid anderledes. 

 I Krifa vil vi gerne hjælpe dig til at få det optimale ud af din læsetid og forberedelse til din eksamen. Derfor har vi lavet en værktøjskasse til dig med simple redskaber, der kan hjælpe med at give struktur og fokus i din måske lidt flyvske studiehverdag. Du har, ved siden af dit studie sikkert en masse andre bolde i luften; studiejob, fritidsaktiviteter, venner, familie, frivilligt job og træning. Derfor skal den tid du bruger på at studere være så effektiv som muligt. Værktøjerne er simple teknikker og redskaber, som du kan hente ned på din computer og tage i brug straks. Og samtidig giver vi dig gode fif til at få styr på eksamensnerverne.  

Værktøjskasse til din eksamensforberedelse

Her har vi samlet forskellige værktøjer, der gør din eksamensforberedelse endnu mere effektiv  - prøv dem og se, hvad der virker for dig.

 
 • Pomodoro-teknikken
  Find æggeuret frem og få styr på din tid.
 • Skrivbar ugeplan
  Sæt dine forberedelser i system ved at lave en ugeplan. 
 • Sådan studerer du
  Svært ved at komme i gang med læsningen? Her er 10 skridt, der kan hjælpe dig i gang. 
 • Skærp dit fokus
  Få 10 gode råd til, hvordan du holder dig fokuseret på din studiedag

Få styr på eksamensnerverne

Podcast

Over halvdelen af danskerne har oplevet at klappen går ned til eksamen. Er du også nervøs for, hvordan du kommer godt igennem din eksamen og får styr på dine eksamensnerver? Så lyt til podcast med Anna Stelvig. Hun er Cand. Mag. i Psykologi og ejer af StudyMind, her har hun i mere end ti år rådgivet studerende med eksamensnerver og studieudfordringer.  


Klappen gik ned og jeg kunne ikke finde de rigtige noter under forberedelsen. Da jeg kom ind til eksamensborde havde jeg svært ved at sige noget. Jeg følte, at jeg havde mistet min hukommelse og kunne pludselig ikke huske noget af alt det, jeg havde lært.

Sådan fortæller et medlem, der efterfølgende kontaktede en af Krifas jobtrivselskonsulenter og fik hjælp til at tackle sin eksamensangst. Læs artiklen og hvordan du som medlem også kan få hjælp til at få styr på eksamensnerverne. 

Læs den studerendes historie - Download PDF fil