3 chefer: Det kigger vi efter hos nyuddannede

Når cheferne kaster et blik ned over din ansøgning og dit CV, hvad får dem så til at stoppe op? Til at løfte røret og kalde dig til samtale? Få tre chefers syn på, hvad de leder efter hos en nyuddannet.

Tina Lægsgaard Kastbjerg

HR-chef hos it-virksomheden IT Relation A/S

- Først og fremmest ser jeg på, om ansøgningen er stilet mod virksomheden, og om ansøgeren har sat sig ind i, hvad virksomheden står for. Herefter danner jeg mig et billede af, om den nyuddannede brænder for sit fag - og her er erfaring ikke det vigtigste. Jeg ser mere på vedkommendes karakterer fra studiet, bruger de fritiden på IT, holder de sig opdateret med ny teknologi osv. Derfra skal vi nok lære dem op og udvikle dem. Så mit bedste råd er at skrive en skarp og spændende ansøgning samt cv, hvor du viser din personlighed, og at du brænder for jobbet – og selvom du mangler noget erfaring, kan du komme langt ved en samtale gennem udstråling og passion.


Jakob Byskov

Partner i ingeniørvirksomheden Arne Elkjær A/S

- Når jeg ser på CV’et, er det faktisk mere personligheden, der tæller, end de faglige kompetencer. Selvfølgelig skal kompetencerne også være der, men hos en nyuddannet plejer jeg bare lige at tjekke, om det ser fornuftigt ud. Herefter er jeg mere fokuseret på, hvad vedkommende har lavet uden for sit studie. Det kan være frivilligt arbejde, medlem af en spejderforening eller et studiejob. Det fortæller mig nemlig, om han eller hun er vant til at kommunikere med andre, planlægge og arbejde i grupper. På den måde kan jeg danne mig et indtryk af, hvad det er for en person, og om vedkommende vil passe ind hos os.


Tina Thomsen

HR direktør hos optikerkæden Synoptik

- Jeg tror på, at jo hurtigere en nyuddannet får erhvervslivet ind under huden, jo hurtigere kommer han eller hun også i job. Jeg ser det som en stor fordel, at man i forbindelse med studiet har været i praktik eller har haft et relevant studiejob, hvor man har haft mulighed for at prøve teori af i praksis. Derfor anbefaler jeg også, at man i ansøgningen fremhæver sin erhvervserfaring og får forklaret, hvordan den erfaring kan være relevant i det nye job. Men selvom erfaring på den måde spiller en vigtig rolle, er den ikke afgørende for at få jobbet. For mig er det altid vigtigt, at en medarbejder har lysten, drivet og motivationen til at gøre en forskel. Erfaring er lidt ligegyldigt, hvis de personlige kompetencer ikke er med.

Snart færdig med uddannelsen? Så se her!

Du ved sikkert godt, at du skal huske at melde dig ind i en a-kasse, når du afslutter din erhvervs- eller videregående uddannelse. Men vidste du også, at du skal gøre det senest 14 dage efter sidste eksamen for at få dagpenge?

Meld dig ind i Krifa i dag og bliv medlem i en moderne a-kasse, hvor du både får økonomisk tryghed, og hvor din arbejdsglæde er vores mål – uanset hvilken uddannelse du har. Og melder du dig samtidig ind i fagforeningen, får du det til Danmarks skarpeste pris.  Læs mere og meld dig ind her.