Gå ikke glip af dagpenge hvis du snart bliver nyuddannet

Er du snart færdiguddannet?

Gå ikke glip af 13.815 kr. hver måned
Bliv medlem

Husk 14-dages reglen – få ret til dagpenge som nyuddannet

Som nyuddannet har du en genvej til dagpenge. Du skal bare huske at melde dig ind i a-kassen senest 14 dage efter, at du er færdig med din erhvervs- eller videregående uddannelse. Så kan du nemlig få dagpenge på kontoen allerede efter én måned. Normalt skal man betale til a-kassen et helt år, for at få ret til dagpenge. Husk at oplyse, at du er nyuddannet, når du melder dig ind i a-kassen!

Meld dig ind – også hvis du har et job

Vi anbefaler, at du melder dig ind i a-kassen, uanset om du har et job på hånden – eller er i fuld gang med at finde et. På den måde er du sikret bedst muligt med dagpenge – selvom du måske ikke har brug for dem lige nu. Hvis det nye job lader vente på sig, eller du skulle være uheldig at miste dit nye job efter kort tid, så er dagpengene gode at have i baghånden.

Vælg dit
medlemskab

150kr./md.
Husk at vælge fagforening, hvis du vil have sparring og rådgivning om karrieren samt hjælp til de udfordringer, du kan møde i dit arbejdsliv.
505kr./md.
OBS: Har du ikke a-kasse, kan du ikke få dagpenge, hvis du bliver arbejdsløs.
655kr./md.
Fagforeningen giver dig hjælp, rådgivning og sparring – både når det går op og ned i dit arbejdsliv.
OK
A-kassen sikrer dig dagpenge, hvis du bliver arbejdsløs – og hjælper dig med at finde et nyt job.
OK

Hvilke uddannelser giver dagpengeret?

For at kunne få dagpengeret som nyuddannet, skal din uddannelse være en offentligt anerkendt erhvervs – eller videregående uddannelse på mindst 18 måneder (3 semestre). Det gælder altså ikke for gymnasiale uddannelser. Derudover skal du skal have haft bopæl og ophold i Danmark umiddelbart før uddannelsens start og senest 14. dage efter, at du har færdiggjort din uddannelse.


Vi hjælper dig i mål med at finde dit drømmejob

Leder du efter job? Vi vil gerne hjælpe dig - derfor har vi lavet en værkstøjkasse til dig, hvor du finder alt det du skal bruge, for at kunne lave en god ansøgning og et skarpt CV. Og ikke mindst - hvordan du lykkes med jobsamtalen.