Få a-kasse hos Krifa

A-kasse for alle

Vi sikrer dagpenge ved ledighed
Bliv medlem
Krifa er kåret til Danmarks bedste A-kasse for 2. år i træk

Få hjælp af Danmarks bedste a-kasse

Bliv medlem af en a-kasse, der sætter fokus på mennesket før systemet. Og få samtidig branchens bedste rådgivning inden for jobsøgning og karrierådgivning

Og ja, du læste bedste! 

Vi er meget stolte over, vores medlemmer har ratet os så højt, at vi nu er blevet kåret til Danmarks bedste A-kasse.  

Undersøgelsen er foretaget af Loyalty Group, der hvert år sammenligner A-kasser og undersøger medlemmernes loyalitet. 

Med a-kasse i Krifa får du

Fordele ved at købe a-kasse

Dagpenge

Få op til 24.199 kr. om måneden i dagpenge, hvis du bliver ledig

Personlig jobkonsulent

Mere målrettet hjælp, mere opfølgning og mere engagement under din jobsøgning

Rabatter

Spar 10-50% på et hav af restauranter, butikker og forlystelser gennem app'en Tjoose

Lønsikring

Mulighed for at købe Lønsikring og få op til 90 % af din nuværende løn, hvis du bliver ledig

185.000 har allerede valgt Krifa

I Krifa A-kasse er der plads til alle

Hos os er der plads til dig

I Krifa handler det om dig og ikke bare om reglerne.

Vi arbejder for, at du trives som den, du er gennem hele dit arbejdsliv - uanset om du er lønmodtager, selvstændig, studerende eller noget helt fjerde. 

Du får hjælp og rådgivning ud fra din situation. Som tværfaglig a-kasse har vi nemlig et godt kendskab til det danske arbejdsmarked.

Læs mere om, hvorfor Krifa er den bedste sparringspartner til dit arbejdsliv.

Vi hjælper dig i job, hvis du bliver ledig

Med a-kasse i Krifa får du ikke kun dagpenge, hvis du mister dit job - du får din egen personlige jobkonsulent under hele din ledighed, der står klar til at rådgive dig hele vejen, indtil jobbet er i hus.
Personlig jobkonsulent

Du har den samme jobkonsulent under hele din ledighed, som du kan bruge der, hvor det giver mest værdi for din jobsøgning fx løbende sparring på ansøgning og CV.

Hurtig hjælp ved opsigelse

Hvis du bliver opsagt, står vi klar til at hjælpe dig med det samme. Allerede i opsigelsesperioden er vi din sparringspartner og støtte i at finde dit næste skridt i arbejdslivet. 

Online jobsøgningsforløb

Med Krifas online jobsøgningsforløb får du hjælp til alle de spørgsmål og udfordringer, som kan dukke op, lige fra du har meldt dig ledig, til du finder dit nye job.

… det at snakke med min personlige jobkonsulent fra starten har skabt en tryghed, der betød, at jeg hurtigt kom på benene igen og fik ro og overskud til at være jobsøgende

- Emilie S, 40 år

Bliv medlem i dag

Du kan nemt og hurtigt indmelde dig online – eller vi kan ringe dig op og gøre det sammen med dig

A-kasse koster 523 kr. om måneden

 

A-kassen er også for selvstændige
Læs om a-kasse for selvstændige
 
Gratis a-kasse under uddannelse
Læs om gratis a-kasse under uddannelse

Sådan foregår indmeldelsen i a-kassen

Du kan udfylde indmeldelsen online på få minutter. Undervejs kan du også bede om at blive ringet op af os, så udfylder vi indmeldelsen sammen med dig, og svarer på eventuelle spørgsmål.
Har du allerede a-kasse et andet sted?

Det er heldigvis nemt at skifte a-kasse, og vi skal nok ordne alt det praktiske. Når du melder dig ind hos os, flytter vi dit medlemskab hurtigst muligt – men tidligst den 1. i måneden efter din indmeldelse.

Og nej, du kommer ikke til at betale til to a-kasser på samme tid. Din nuværende a-kasse betaler automatisk overskydende kontingent tilbage til dig.

Er du ikke medlem af en a-kasse lige nu?
Så får du adgang til alle fordele med det samme, du er meldt ind. Du får ret til dagpenge, når du har været medlem af a-kassen i mindst et år og opfylder de andre betingelser.

Lær mere om dagpenge

Som medlem hos os er du ikke alene. Vi giver dig svar på dine spørgsmål om dagpenge og klæder dig på til din jobsøgning, så du kommer godt ud på den anden side. 

 • Hvor meget kan jeg få i dagpenge?
  Dagpengesatsen er ens i alle a-kasser, og hvor meget du kan få udbetalt afhænger bl.a. af din seneste indkomst.
 • Må jeg arbejde mens jeg får dagpenge?
  Det må du gerne. Når du i en periode kombinerer arbejde med dagpenge, kaldes det supplerende dagpenge.
 • Kan jeg tage mine dagpenge med til udlandet?
  Har du a-kasse i Danmark, kan du faktisk få danske dagpenge i op til tre måneder, mens du søger arbejde i et andet EØS-land eller på Færøerne.
 • Hvornår og hvordan får jeg ret til dagpenge?
  Du skal have været medlem i mindst et år, og så skal du opfylde en række betingelser, bl.a. det der kaldes et indkomstkrav.

Bliv medlem i dag

Du kan nemt og hurtigt indmelde dig online – eller vi kan ringe dig op og gøre det sammen med dig

A-kasse koster 523 kr. om måneden

Få svar på dine spørgsmål om a-kasse 

Hvad er en a-kasse?

A-kasse er en forkortelse for arbejdsløshedskasse. A-kassen sikrer dig økonomisk, hvis du mister dit job og bliver ledig. Som medlem af en a-kasse optjener du nemlig ret til at få udbetalt dagpenge – du kan få op til 20.359 kr. om måneden. Dagpengesatsen (det du kan få udbetalt i dagpenge) er den samme i alle a-kasser. 
 
Som medlem af Krifas a-kasse får du også hjælp og sparring igennem hele din jobsøgning og adgang til en række andre fordele. 
Krifas a-kasse er for alle – uanset fag og branche – og er også for dig, der er selvstændig, under uddannelse eller nyuddannet. 

Hvilken a-kasse skal jeg vælge?

Der er mange udbydere af a-kasse i Danmark, og derfor er det helt naturligt, hvis du overvejer, hvilken a-kasse der er den bedste a-kasse for dig. 

Prisen er der minimal forskel på, og dagpengesatsen er den samme, uanset hvilken a-kasse du er medlem af - så det er ikke det afgørende. Du kan i stedet f.eks. se nærmere på disse tre ting, når du skal vælge a-kasse:  

 1. Om a-kassen er fagspecifik. Nogle a-kasser er fagspecifikke og optager kun medlemmer fra udvalgte fag eller brancher. Krifas a-kasse er ikke fagspecifik – vi har plads till alle, uanset fag.
   
 2. Hvilke fordele og ydelser du får som medlem af a-kassen - udover dagpenge, hvis du skulle blive ledig. Det kan f.eks. være hjælp til jobsøgning, rabatter, mulighed for at tilkøbe lønsikring mm. (det er alle samme fordele i Krifas a-kasse). Læs mere om, hvordan Krifa hjælper dig med jobsøgningen.

 3. Er du selvstændig eller studerende, så se nærmere på, hvad de forskellige a-kasser tilbyder dig i din situation. I Krifa tilbyder vi gratis medlemskab til studerende og  er også en a-kasse for selvstændige.

Kan man godt være medlem af a-kasse uden fagforening?

Ja, du kan godt være medlem af a-kasse uden at være medlem af fagforening. Begge dele er helt valgfrit. Men husk at være opmærksom på, hvad forskellen på a-kasse og fagforening er, når du skal beslutte dig for, hvad du har brug for. Læs mere om hvad du får i hhv. fagforening og a-kasse her.

A-kasse – hvorfor er det vigtigt?

Det er vigtigt at være medlem af en a-kasse for at være sikret økonomisk, hvis du skulle miste dit job. Det er nemlig a-kassen, der giver dig ret til at modtage dagpenge, mens du søger nyt job. Er du ikke medlem af en a-kasse og mister dit job, vil din eneste indkomst være kontanthjælp, som er væsentligt lavere, end det du kan få i dagpenge.

En anden grund til, hvorfor a-kasse er vigtigt, er, at a-kassen er din tætte sparringspartner og hjælp til at finde et nyt job – hvilket for mange, er en stor hjælp.

Hvad betyder a kasse anciennitet?

Anciennitet er den tid, du har været medlem af en a-kasse. Det er vigtigt at huske på, da du i alle a-kasser skal have minimum 12 måneders anciennitet, for at få ret til dagpenge, hvis du skulle blive ledig.

Hvis du flytter a-kasse, flytter din anciennitet også med. Derfor kan du nemt skifte a-kasse uden problemer. Du kan melde dig ind i Krifas a-kasse her – og alt det praktiske med a-kasse-opsigelse hos din nuværende a-kasse, skal du ikke tænke på, det sørger vi for.

Er a-kasser offentlige?

A-kasser er statsstøttede organisationer. De er støttet af staten på den måde, at det egentlig ikke er a-kassen, der finansierer de dagpenge, du får, men derimod staten. Derfor er reglerne for dagpenge også de samme, uanset hvilken a-kasse, du er medlem af. Læs mere om reglerne for dagpenge.

A-kasse eller fagforening?

Hvis du på noget tidspunkt har været usikker på, hvad forskellen på a-kasse og fagforening er, så er du ikke alene - de bliver nemlig ofte forvekslet - til trods for, at der faktisk er væsentlig forskel. 

 • A-kasse: A-kassen er den, der hjælper dig økonomisk, hvis du skulle miste jobbet. Det er her, du får udbetalt dine dagpenge fra.

 • Fagforening: Fagforeningen er den der hjælper dig, hvis du har problemer på jobbet - f.eks. med din løn, arbejdsforhold, chefen, stress og meget mere. Det er også i fagforeningen, du kan få juridisk hjælp. Læs mere om Krifas fagforening.

Hvornår kan man få a-kasse?

I Krifa kan alle, uanset fag eller branche, være medlem af a-kassen - også selvstændige og studerende. Du skal dog opfylde disse to krav for at kunne få a-kasse: 

 • Du skal være fyldt 18 år. Gælder dog ikke, hvis du har taget en erhvervsmæssig uddannelse på mindst 18 måneder.  
 • Du skal have bopæl og ophold i Danmark. Der er dog nogle undtagelser, f.eks. hvis du bor i et andet europæisk land, men arbejder i Danmark. 

En ting er at være medlem af en a-kasse, og en anden ting er, om du har ret til at modtage dagpenge. Her skal du være opmærksom på, at der er nogle krav, du skal opfylde, for at være berettiget til at modtage dagpenge, hvis du skulle blive ledig – F.eks. skal du have været medlem a-kassen min. ét år.  Læs mere om reglerne for dagpenge

Gratis medlemskab som studerende

Husk, at du kan få gratis medlemskab af a-kassen, når du er mellem 18-30 år og er i gang med en erhvervs- eller videregående uddannelse på mindst 18 måneder. 

A-kasse for nyuddannede  

Det er vigtigt, at du under din uddannelse tager stilling til, om du vil være medlem af en a-kasse. Det er nemlig a-kassen, der sikrer dig retten til at modtage dagpenge, hvis du står uden job som nyuddannet.

Der er fordele i at melde dig ind i a-kassen tidligt under din uddannelse, men du kan også få ret til dagpenge, hvis du melder dig ind senest 14 dage efter, du har afsluttet din uddannelse.  

Læs mere om a-kasse til dimittender og nyuddannede her