Opråb til de nyvalgte: Vi skal stoppe stress-epidemien

De nyvalgte politikere skal have danskerne efteruddannet og hive dem ud af stress-epidemien, mener Krifas formand Søren Fibiger Olesen.

6. juni 2019

Valgresultatet viser en stor efterspørgsel efter nye løsninger og andre prioriteringer. Nu er tiden til en ny begyndelse med forbedringer, der kan mærkes i dagligdagen, mener Krifas formand Søren Fibiger Olesen:

- Jeg hæfter mig ved, at danskerne ønsker noget nyt. Vi vil aflevere vores børn med ro i sindet, når vi tager på arbejde. Dét skal vi tage alvorligt, og her skal arbejdsmarkedet også løfte sin del af ansvaret, siger han

Krifa foreslår helt konkret, at forældre skal have 15 dage til rådighed ved barns sygdom og i stedet bruge ferie- og fridage til mere tid i dagligdagen. Fagforeningen arbejder intenst på et udspil til bedre balance i hele arbejdslivet, og Krifa vil opsøge både nye og erfarne politikere med forslag til løsninger.

Dygtigere danskere med ro i maven
På beskæftigelsesområdet kommer politikerne ud over nedslidning til at forholde sig til især to områder, mener Søren Fibiger Olesen:

- Arbejdsmarkedet er udfordret. Politikerne skal sørge for efter- og videreuddannelse, så den teknologiske og digitale udvikling ikke efterlader arbejdsløse bag sig. Og så skal politikerne kigge grundigt på den kæmpestore gruppe stressramte danskere, der hver dag må blive hjemme, fordi de ikke kan arbejde. Der kommer politikerne ikke udenom at kigge på bedre ledelse i både det offentlige og private.

Formanden ønsker både nyvalgte og erfarne politikerne held og lykke i deres nye job. Det er et hårdt arbejde, de er blevet ansat til, og de har min fulde respekt for at påtage sig den opgave.

- Jeg ser frem til at hilse på dem og ønske dem god arbejdslyst.