Privat pasningsordning

Dit arbejdsliv er et puslespil af familie, parforhold, fritid  - og arbejde. Kan du lide at arbejde hjemmefra? Og kan du lide at passe børn? Så læs mere her om at være privat passer her.Hvad er privat pasningsordning?

At have en privat pasningsordning betyder, at du passer børn i dit eget hjem og indgår aftalen om pasning direkte med forældrene.

Det er kommunen der godkender pasningsaftalen og giver økonomisk tilskud til forældrene. Da det er kommunen, der godkender aftalen, skal de føre løbende tilsyn med din pasningsordning, og vil derfor komme på besøg hos dig, og se om pasningen er i orden.

En privat pasningsordning er et alternativ til offentlig pasning, hvor forældrene kan vælge at få passet deres barn.

Reglerne for at etablere en privat pasningsordning står i Dagtilbudsloven.Husk forsikring - det her anbefaler vi

Vi anbefaler, at du:

  • tegner en erhvervsansvarsforsikring, så du ikke personligt hæfter, hvis dagplejebarnet kommer til skade i din varetægt. Kontakt dit forsikringsselskab.sørger for, at børnenes forældre tegner en sygedagpenge forsikring igennem kommunen, så de kan få dækket noget af den løn, de skal betale til dig, hvis du bliver syg.
  • er medlem af en a-kasse og en fagforening. A-kassen sikrer dig dagpenge, og fagforening kan hjælpe i forhold til forældrene, hvis de for eksempel ikke betaler din løn, eller hvis der skulle opstå andre uenigheder.

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål til, hvordan du etablerer en privat pasningsordning, bliver godkendt, får betaling osv., så kontakt din bopælskommune, som vil kunne svare på dine spørgsmål.

Har du spørgsmål til kontrakten med forældrene så kontakt os for konkret vejledning.