Forside/ .../ Uddannelsesløft

Uddannelsesløft

Hvis du er ledig, over 30 år og ufaglært eller faglært med en forældet uddannelse, har du i nogle tilfælde mulighed for at gennemføre en erhvervsuddannelse for voksne, mens du modtager dagpenge.


EUV i samarbejde med dit jobcenter

For dig der er ledig, over 30 år og ufaglært eller faglært med en forældet erhvervsuddannelse* kan ordningen Uddannelsesløft være en mulighed. Her tager du uddannelsen, mens du får dagpenge. Det er dit jobcenter, der skal godkende, at du deltager.

For at en uddannelse kan bevilges som uddannelsesløft, skal det være en erhvervsuddannelse (EUV1, EUV2 eller EUV3), og den skal så vidt muligt ligge inden for et område, hvor der er behov for arbejdskraft.

Det er et krav, at du kan gøre hovedparten (4/5) af uddannelsen færdig, inden for den periode, hvor du kan få dagpenge. Hvis din uddannelse strækker sig ud over din dagpengeperiode, skal du tage resten af uddannelsen på ordinære vilkår – for eksempel SU.

Når du tager en uddannelse under Uddannelsesløft, har du ikke pligt til at stå til rådighed for arbejdsmarkedet.

Godt at vide!

Hvis du vil i gang med en erhvervsuddannelse inden for et helt nyt erhvervsområde, kan du tage første trin af uddannelsen på Uddannelsesløft. Skolen skal i så fald kunne tilbyde skolepraktik, så du er sikker på at du kan gennemføre uddannelsen, selvom du ikke finder en praktikvirksomhed.

Økonomi – 80 eller 100 procent af dagpengesatsen

Under den del af uddannelsen, der ligger i din dagpengeperiode, får du dagpenge, der svarer til 80 procent af højeste dagpengesats, dog maks. din individuelle sats.
Er din individuelle sats højere end 80 procent af højeste dagpengesats, kan du søge om lån under uddannelsen. Kontakt din lokale Krifa afdeling for at høre mere om mulighederne for lån.

Hvis du vælger en uddannelse inden for en branche, der mangler arbejdskraft, får du 100 procent af din individuelle sats. Hvilke uddannelser det drejer sig om, kan du se i dit jobcenter eller a-kasse.

*Din uddannelse betragtes i denne sammenhæng som forældet, hvis du ikke har brugt den de seneste 5 år


Fandt du, det du søgte?
Ja
Nej
Ville du have ringet ind, hvis du ikke fandt, hvad du søgte på krifa.dk?
Ja
Nej

Mange tak for din tilbagemelding.

Vi arbejder hele tiden på at gøre krifa.dk bedre, og vi er glade for, at du tog dig tid til at svare os.

Du kan altid benytte dig af vores søgefunktion her på hjemmesiden. Hvis du ønsker, at vi kontakter dig, skal du skrive til os her.