Få hjælp til jobsøgning.
Forside/ Inspiration til dit arbejdsliv/ Jobsøgning/ Hjælp til at søge det næste job
Forside/ .../ Hjælp til at søge det næste job

Hjælp til at søge det næste job

Hvis du har fået en fyreseddel, kan du få hjælp fra Krifa til at søge job. Det gjorde Dorte brug af og fik nyt arbejde, inden hun overhovedet nåede at blive ledig.
Ikon artikel
Journalist
Anette Broberg Knudsen

På Krifas hovedkontor sidder fem jobrådgivere parat ved telefon og tastatur for at hjælpe folk, der lige har fået den ultimativt dårligste besked på arbejde: ”Du er fyret!”.  Som medlem kan man nemlig ringe eller skrive til dem og få gode råd til at søge job, når man er i opsigelsesperioden.

- Mange er rigtig gode til det, de arbejder med, men ikke nødvendigvis til at søge job, siger Hanne Bjerg, en af jobrådgiverne.

- Vi er sparringpartner for dem, der skal ud og søge job efter en fyring. Og det kan de roligt gøre brug af, for de har jo betalt for det via deres kontingent!

Hurtigt i job igen

En af dem, der har haft glæde af ordningen, er Dorte Rasmussen fra Hinnerup i Østjylland. Hun har i flere år arbejdet som lægesekretær, men har tidligere også været sosu-assistent. For nogle måneder siden blev hun opsagt med virkning fra 1. februar og kontaktede derfor Krifa.

- Jeg talte med en rådgiver i telefonen og fik vejledning i at skrive en god ansøgning og tips til, hvad jeg skulle lægge vægt på i mit CV. Rådgiveren var god til at skille de enkelte punkter ad og se det fra arbejdsgiverens side, fortæller hun.

Dorte nåede kun at sende tre ansøgninger og fik et job fra februar som sosu-assistent. På den måde har hun ikke haft én dag som ledig.

Lær at sælge dig selv

- Ved at tale med en jobrådgiver lærer du at præsentere dig selv bedst muligt overfor nye mulige arbejdsgivere. Hvis man har været mange år i samme branche eller på samme arbejdsplads, er meget af det, man kan, ofte en selvfølge, som kan være svær at sætte ord på. Det kan vi hjælpe med, forklarer Hanne Bjerg.

Det med at søge job er en evne, som man skal øve sig i.

Hanne Bjerg, jobrådgiver

- Det er ligesom, hvis man har et kørekort, men ikke har kørt bil i mange år. Så kan det være godt med et par køretimer. Det med at søge job er en evne, som man skal øve sig i. Og der kan man godt have brug for hjælp.

Hjælpen er nær

Hvis du er blevet sagt op, kan du ringe på 72 27 72 27, eller du kan sende en mail på jobmail@krifa.dk. Her kan du fx sende din skriftlige ansøgning og dit cv med og få en jobrådgiver til at se på det. Du skal ikke være nervøs for, at du bare får en portion varm luft og store ord, for jobrådgiverne går meget praktisk og konkret ind i din specifikke situation.

Som Hanne Bjerg siger:

- Det er meget jordnært, det vi laver.

Professionel jobrådgivning
Bliv medlem og få personlig hjælp til din jobsøgning af vores dygtige jobrådgivere.

Var indholdet interessant?
Ja
Nej

Vi har modtaget din kommentar

Dette kan også have din interesse