Trænger du også til at trække stikket ud? Læs med her.
Forside/ Inspiration til dit arbejdsliv/ Jobsøgning/ Hold ferie som jobsøgende
Forside/ .../ Hold ferie som jobsøgende

Hold sommerferie som jobsøgende

Lige om hjørnet venter sommerferien, men har du tjekket, om du kan få udbetalt feriedagpenge til ferien?
Ikon artikel
journalist
Dorte Toft Pedersen

Trænger du også til at trække stikket ud? Så har du måske nogle optjente feriedage, som ligger og venter på dig, og som du kan søge om at bruge i forbindelse med sommerferien. Når du modtager dagpenge, optjener du nemlig feriedagpenge, som du har mulighed for at bruge, når du skal holde ferie.

Sådan gør du

Du kan hurtigt se, om du har optjent feriedage ved at gå ind på Krifa Boks. Her har du i efteråret fået en optjeningsmeddelelse, hvor du kan se, om du har optjent feriedage og hvor mange.

For at kunne få feriedagpenge skal du gå på Krifa.dk under Mit Krifa og udfylde en ansøgningsblanket om feriedagpenge. Når du sender din ansøgning, oplyser du, om du har brugt de dage, du eventuelt har optjent ved en tidligere arbejdsgiver. Feriedage, som du har optjent ved en arbejdsgiver, skal nemlig være holdt, inden du kan få feriedagpenge.

Søg i god tid

Hvis du har optjent feriedagpenge, som du gerne vil have udbetalt til sommerferien, så skal du huske at søge i god tid. Så hvis du allerede er ved at lægge planer for sommerferien, men ikke har søgt om dine feriedagpenge endnu, så er det bare med at klikke ind på Mit Krifa og udfylde ansøgningen, så du kan få pengene, når din ferie starter. 

Det er vigtigt, at du også melder ferie til jobcenteret/jobnet.dk minimum 14 dage før, du vil holde din ferie. På den måde vil du ikke blive indkaldt til samtale eller blive sendt i job under din ferie.

Hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os på 7227 7227 eller se mere om feriedagpenge her.

Rigtig god ferie! 


Var indholdet interessant?
Ja
Nej

Vi har modtaget din kommentar

Dette kan også have din interesse