Læs her om, hvorfor det giver bedre helbred at være frivillig.
Forside/ Inspiration til dit arbejdsliv/ Senior/ Frivilligt arbejde giver bedre helbred
Forside/ .../ Frivilligt arbejde giver bedre helbred

Frivilligt arbejde giver bedre helbred

Mere sundhed, mindre sygdom og større lykkefølelse i hverdagen. Ifølge undersøgelser er det blot nogle af fordelene ved at arbejde frivilligt.
”En times frivilligt arbejde om ugen forbedrer dit helbred”. ”Folk, der arbejder frivilligt, er lykkeligere end andre”. ”Frivilligt arbejde nedsætter blodtrykket og mindsker risikoen for psykiske sygdomme”. Både canadiske, hollandske og engelske undersøgelser fastslår det samme: Frivilligt arbejde er utrolig gavnligt for os.

Ifølge forsker i frivilligt arbejde Thomas Boje skyldes det primært det fællesskab, man bliver en del af som frivillig.

 - At være en del af et fællesskab og at kunne bruge det, man brænder for, til noget i sammenhæng med andre, er helt centralt for at kunne bevare et godt helbred, fortæller han.

Solidaritet og tillid

 Thomas Boje mener, at det frivillige arbejde også har en positiv indvirkning på vores relationer til andre mennesker. Og gode relationer er noget, der gør os lykkelige.

- Gennem det frivillige arbejde kommer du i kontakt med mennesker fra mange forskellige samfundslag og får et mere solidarisk syn på dine medmennesker. Det giver større tillid til andre og forhøjer følelsen af lykke, fortæller han.

Holder hjerte og hjerne i sving

 - For mig er det vigtigt ikke kun at nyde, men også at yde. Det skylder jeg mine medmennesker.

 Sådan svarer efterlønner Jytte Glenstrup på spørgsmålet om, hvorfor hun arbejder som frivillig. Hun har de seneste to år været aktivitetsleder i Sygehustjenesten i Aarhus. Sygehustjenesten er en gruppe af frivillige fra Dansk Røde Kors, som hver dag hjælper og støtter patienter og pårørende rundt på hospitalerne. Jytte Glenstrup fungerer som vejleder for de nye patientstøtter og hjælper med at sætte dem ind i opgaverne.

 - Det giver mig en tilfredsstillelse og stor glæde at gøre en forskel for andre. Det er alfa og omega for mig at holde hjerne og hjerte i sving og at flytte mig fysisk og psykisk. Det gør jeg gennem mit frivillige arbejde, siger hun.

Livsbekræftende stunder

 Jytte Glenstrup fortæller, at ud over glæde i hverdagen, giver arbejdet som frivillig også en masse livsbekræftende oplevelser.
 
 - Jeg har oplevet så mange smukke og rørende stunder ved hospitalssengen. Også sammen med de andre frivillige. Samværet med de andre er også en af fordelene ved at være frivillig.

 Hun er overbevist om, at hun vil fortsætte arbejdet som frivillig så længe som muligt.

 - Så længe helbredet og glæden ved arbejdet er der, vil jeg arbejde frivilligt. Jeg er stolt af at være frivillig i en organisation som Røde Kors, fordi hvert et lille tandhjul er væsentligt.

Var indholdet interessant?
Ja
Nej

Vi har modtaget din kommentar

Dette kan også have din interesse