Forside/ Inspiration til dit arbejdsliv/ Jobsøgning/ Arbejdslystsamtale hjalp Ann-Christina i jobsøgningen
Forside/ .../ Arbejdslystsamtale hjalp Ann-Christina i jobsøgningen

Ann-Christina søger job: Samtalen motiverede mig og hjalp med at sætte ord på de ting, jeg kan

Som jobsøgende kan det være svært at finde ud af, hvad ens kompetencer præcist er. Det oplevede Ann-Christina, da hun blev ledig, og derfor tog hun til en arbejdslystsamtale hos Krifa. 
Ikon artikel
Journalist
Lisa Dupont Lehtinen

I Kalundborg bor 37-årige Ann-Christina Agerkvist. Hun har arbejdet som bygningsmaler indtil foråret 2015, hvor hendes arbejdsliv tog en drejning.

Ann-Christina Agerkvist fik vredet sin skulder af led derhjemme og blev sygemeldt, da beskeden fra lægerne lød, at hun ikke kunne fortsætte med at arbejde som bygningsmaler.

- Jeg skulle til at finde ud af, hvad jeg så skulle arbejde med. Det var her, at arbejdslystsamtalen med konsulenten fra Krifa hjalp mig med, hvordan jeg kunne gribe min situation an, forklarer hun og fortsætter:

- Dét, jeg havde brug for, var at få sat ord på mine kompetencer og finde ud af, hvad mine muligheder for uddannelse er. Det hjalp, at en fagperson kunne hjælpe mig med at reflektere over min situation, siger Ann-Christina Agerkvist.

Både personlig og faglig sparring

Frustrationerne over at være ledig var begyndt at melde sig, og derfor faldt arbejdslystsamtalen med en konsulent fra Krifa på et tørt sted:

- Jeg fik forklaret mine tanker og ønsker, og da reglerne om uddannelse er ret kringlede, var det rart med en, som kunne forklare det, og som lyttede, siger hun. 

Ann-Christina Agerkvist har været i virksomhedspraktik på en teknisk skole, hvor hun opdagede glæden ved at undervise:

- Jeg fandt ud af, at jeg skal ud blandt mennesker igen, men hvordan det bedst kunne lade sig gøre, havde jeg brug for hjælp til at afklare.  
 

Fakta om arbejdslystsamtale

  • Foregår med en arbejdslystkonsulent, som tager udgangspunkt i din situation og hjælper med at forbedre din arbejdslyst. 
  • Henvender sig til både jobsøgende og personer i job og kan foregå over telefon eller ved personligt møde. Alle afdelinger har arbejdslystkonsulenter ansat.
  • Arbejder med det hele menneske for at skabe en tilværelse, hvor der er balance mellem arbejde og privatliv. 

Læs mere, og bestil en arbejdslystsamtale her

At finde sin indre motivation

Som jobsøgende kan det være svært at holde motivationen oppe, når der tikker afslag på jobansøgninger ind. For Ann-Christina Agerkvist handlede det især om at få modet tilbage.

- Arbejdslystsamtalen motiverede mig og hjalp med at sætte ord på de ting, jeg kan. Som professionel maler bliver man hurtig rutineret, og så kører det bare. Derfor var det vigtigt at få vendt min situation til noget positivt, få skabt positive tanker og begynde at se fremad. Det handlede både om det faglige og personlige, siger hun. 

Ann-Christina Agerkvist er netop ved at forberede sig på at starte på studiet til folkeskolelærer, hvor hun også kan undervise på teknisk skole og derved trække på sin erfaring som bygningsmaler. 
Vil du have en arbejdslivssamtale?
Sammen med dig vil vi gerne sætte spot på, hvad der motiverer og driver dig.

Dette kan også have din interesse