Mega sunde julegodter
Forside/ Inspiration til dit arbejdsliv/ Sundhed/ Sundere julegodter til jobbet
Forside/ .../ Sundere julegodter til jobbet

Sundere julegodter til jobbet

Vil du gerne gøre december mindre usund? Blogger Stinna Marker giver sine bedste opskrifter på sundere julesnacks, som du kan tage med på jobbet - og nyde med god samvittighed.

Ikon artikel
journalist
Dorte Toft Pedersen

Julede chokoladekugler

Chokoladekugler

Disse julekugler af chokolade smager syndigt godt!

Ingredienser:

  • 100 g mandler og 100g hasselnødder
  • Saften af én appelsin
  • 100 g mørk chokolade (jeg bruger 86%)
  • ½ tsk. kanel
  • ½ mandelmælk (eller anden væske, alm mælk kan også bruges)
  • 150 g tørrede dadler

Sådan gør du: 

  1. Smelt chokoladen.
  2. Mal nødderne til mel.
  3. Blend dadler, kanel, appelsinsaft og mælk.
  4. Tilsæt smeltet chokolade og blend videre.
  5. Til slut blandes det tørre og det våde sammen. Tril kugler af dejen og sæt på køl til de skal spises. Hvis dejen er lidt våd, så sæt den kort på køl, inden du skal trille dem.

Tip: Brug gerne pynt, for eksempel frysetørrede pulverhindbær eller kakaonips. 

Lækker julebrownie

Julegodter med god samvittighed

Brownien er lavet af nødder og dadler og skal ikke bages. Og så mætter den meget!

Ingredienser: 

  • 250 g hasselnødder og mandler (eller andre nødder)
  • 4 spsk. kokosolie
  • 3 spsk. kakaopulver
  • 200 g dadler
  • 1 tsk. vanilje
  • 2 knivspids nelliker
  • 2 knivspids kardemomme
  • ½ tsk. kanel
  • Lidt salt

Sådan gør du: 

  1. Hak nødderne i en minihakker – ikke helt som mel.
  2. Blend herefter kokosolie, kakao, dadler og krydderier sammen.
  3. Bland de hakkede nødder og kakao-massen
  4. Kom dejen i en form med bagepapir. Sæt i fryseren ½-1 time (til den er fast)

Tip: Pynt kagen, for eksempel med morbær, kakaonibs og vanilje. 

Sund marcipan

Sund marcipan

En simpel måde at gøre julekonfekten sundere. 

Ingredienser:

  • 60 g Medjool dadler
  • 200 g mandler 
  • 5 spsk. vand (eventuelt kogende – så går det hurtigere)

Sådan gør du:

  1. Hæld vand over dadlerne. Blend herefter til puré.
  2. Mal mandlerne til mel.
  3. Bland dadelpuré og mandelmel godt sammen.

Der kan laves forskellige varianter af marcipan, for eksempel: 

Lakridsmarcipan
100 g marcipan + 1 tsk. lakridspulver

Hindbærmarcipan
50 g marcipan + ½ tsk. pulver frysetørret hindbær

Appelsin-marcipan
100 g marcipan + én dråbe appelsinolie (det er ret stærkt)

Tip: Brug for eksempel marcipanen til at lave fyldte dadler.

 
Se flere opskrifter og gode tips på stinna.dk
I Krifa går vi op i, at du har et sundt arbejdsliv
Som Krifa Plus-medlem kan du få samtaler med vores professionelle karrierekonsulenter. Så er du sikker på, at dit arbejdsliv bevæger sig i den rigtige retning.

Dette kan også have din interesse