Kickstart din karriere i nabolandet
Forside/ Inspiration til dit arbejdsliv/ Uddannelse/ Kickstart din karriere i nabolandet
Forside/ .../ Kickstart din karriere i nabolandet

Kickstart din karriere i nabolandet

Der er brug for arbejdskraft i vores nordiske nabolande, så er du nyuddannet og jobsøgende, så er et udenlandseventyr måske noget for dig
Ikon artikel
Journalist
Fie Rødkjær Møller

Hvis du som nyuddannet savner indhold på dit CV, så er der hjælp at hente. Vores nordiske nabolande mangler nemlig arbejdskraft, så hvorfor så ikke kombinere et job med et eventyr i udlandet? 1 ud af 10 norske virksomheder kan fx ikke finde kvalificeret arbejdskraft. Det viser en undersøgelse, som NAV lavede for Arbejds- og Velferdsdirektoratet i Norge i 2015.

Bliv klædt på til rejsen

Men hvordan går du fra beslutningen om at prøve eventyret af til rent faktisk at pakke kufferten og komme af sted? Nordisk Jobstart er et tilbud til unge, nyuddannede i Danmark, Norge eller Sverige, der gerne vil kickstarte deres karriere i et nordisk naboland. Tilbuddet er især til dig med en videregående uddannelse.

EU står bag, og du får hjælp til mange af de udfordringer, der kan være, når man som ung flytter til et nyt land. Hvor skal man bo? Hvad skal man lave i fritiden, og hvordan skifter man fx bank og forsikring? Hjælpen kommer på et 2-ugers kursus med andre unge i samme situation, enten i Malmø eller København. Kurset er gratis og klæder dig også på til arbejdsmarkedet i dit nye hjemland. 

Kurserne kører ca. med 2 måneders mellemrum, og næste kursus begynder 6. februar.

Læs mere på www.nordiskjobstart.org


Gevinsterne ved Nordisk Jobstart

• Adgang til flere arbejdspladser - dit CV bliver sendt direkte til egnede virksomheder, så du øger dine chancer for drømmestillingen. 
• Praktisk hjælp – fx til at finde en egnet bolig
• Større netværk og jobmuligheder på tværs af Øresundsregionen og i Norge - Nordisk Jobstart+ databasen har adgang til over 11.000 stillinger
• Erfaringsudveksling, sprogudvikling og kulturforståelse
• Du bliver mere innovativ og kreativ, når du løser opgaver
• Hjælp til at spotte og videreudvikle personlige og faglige styrker
• International erhvervserfaring

Var indholdet interessant?
Ja
Nej

Vi har modtaget din kommentar

Dette kan også have din interesse