Hvis du ikke vil skrive dig til jobbet
Daniel Jensen fra Frederikshavn er uddannet butiksassistent. 100 ansøgninger havde ikke givet job. Han måtte derfor tænke anderledes.
- Jeg fik lavet et skilt med mit telefonnummer og ordene ”Jeg søger job”. Så stillede jeg mig ud til en vej med skiltet. Det gav mange positive reaktioner. Telefonen ringede hele dagen og de næste 14 dage. Og ikke mindst: Det gav mig et job.
Simon Buhl Hjort Jensen fra Silkeborg ringede til en vognmand, som han havde mødt gennem sin tidligere chef.
- Jeg foreslog, at hvis jeg nu skaffede et stort kørekort, om han så havde et job til mig. Vognmanden sagde: "Jeg kan altid bruge en frisk fyr som dig." Jobcentret bevilgede et stort kørekort, og så var jeg klar til at begynde i det nye job. Det med at ringe eller møde op har før givet mig job. Det er det, der virker. Så lægger arbejdsgiveren mærke til én.
Jan Holdgaard Dissing fra Vodskov i Nordjylland tænkte ud ad boksen og lavede en jobannonce så kreativ, at netværket på Facebook ikke kunne lade være med at dele den.
- Der var lutter positive tilkendegivelser, og annoncen blev delt flittigt. Under to timer efter jeg havde uploadet annoncen, ringede chefen for forretningerne Billig Billy. Han havde set annoncen og ville høre, om jeg selv havde lavet det hele, for det var præcis den humor, han var på udkig efter.
Carina Overgaard fra Ranum fik jobbet som administrationsmedarbejder hos Renovest.
- I stillingsannoncen til jobbet stod der blandt andet, at de søgte en medarbejder med ”smil i stemmen”. På den måde opstod ideen om at lave en lydfil. Jeg lavede en skriftlig ansøgning, som jeg sendte over mail. I mailen vedhæftede jeg en lydfil, så de kunne få en ”smagsprøve” på min stemme. Det var meget grænseoverskridende at aflevere en lydfil. Det var jo knald eller fald. Men heldigvis gav det mig et job.
- Jeg tænkte, at jeg skulle vise, at jeg kunne tænke kreativt. Jeg ville aflevere en ansøgning, som ikke kom nederst i bunken. Efter at etiketterne var printet og flaskerne gjort rene, var jeg klar til at komme ud med ‘Arbajeren’.
Det fik folk til at spærre øjnene op, siger Anders Bjerregaard Kristensen, der søgte job efter at han blev færdig med sin bachelor i Digital Design. Han fik job efter sin første samtale på jobsøgningsrunden han tog på, efter han havde delt ‘Arbajeren’ rundt.