Carl Madsen

Corona-krise: Virksomheder kan ikke gå konkurs

Skifteretten holder lukket, og det kan få store konsekvenser for konkursramte medarbejdere, der ikke er medlem af en fagforening

Ikke nok med at mange danskere lige nu mister deres job, så risikerer en gruppe nyledige også at gå i gevaldigt minus på kontoen i den svære tid. Skifteretten holder nemlig lukket, og det betyder, at virksomhederne ikke officielt kan gå konkurs.

Er man medlem af en fagforening, kan man de fleste steder få et såkaldt fagligt lån, mens man venter på penge fra Lønmodtagernes Garantifond. I forvejen kan det tage op til seks-syv uger, før man får den løn, man har til gode.

- For nogle kan det være et stort problem at vente endnu længere på pengene. Her tænker jeg specielt på de lønmodtagere, der ikke er medlem af en fagforening, lyder det fra Carl Madsen, der er advokat i Krifa.

- Derfor er det vigtigt, at man er medlem af en fagforening. Ellers er man på den, hvis man fx ikke lige kan gå i banken og låne pengene, fortsætter han.

Lange sagsbehandlingstider
Lige nu ved ingen, hvor længe Danmark er lukket ned, men det er sandsynligt, at der vil være lange sagsbehandlingstider, når Skifteretten igen åbner op.

- Vi ser forlængede sagsbehandlingstider hos Lønmodtagernes Garantifond, når større virksomheder går konkurs. Jeg føler mig overbevist om, at vi vil opleve det samme, når skifteretterne igen trækker i arbejdstøjet, siger Carl Madsen.

Før skaden er sket
Det er typisk fagforeninger, der stiller krav om udbetalinger fra Lønmodtagernes Garantifond. Carl Madsen har derfor en opfordring til danskerne:

- Sørg nu for at få meldt jer ind i en fagforening, før skaden er sket. Går din virksomhed konkurs i morgen, og du melder dig ind i en fagforening i dag, kan du i de fleste fagforeninger få et fagligt lån. Venter du til i overmorgen, er det for sent. Det svarer jo til at tegne en brandforsikring på et hus, der allerede står i flammer.

Carl Madsen, advokat i Krifa: csm@krifa.dk / 25 44 40 66

 

Publiceret den 24.03.2020