Hver tredje bekymrer sig om arbejdet i efterårsferien
For mange er efterårsferien lige begyndt. Men selvom du hygger med familien, går en tur eller ser en film, er det ikke sikkert, at dit hoved holder helt fri.
En ud af tre bekymrer sig nemlig i nogen, høj eller meget høj grad om deres arbejde, selvom de holder efterårsferie. Det viser en ny undersøgelse blandt et udvalg af Krifas medlemmer.
Det er et stort problem, mener Søren Fibiger Olesen, formand for Krifa:
”Balancen mellem arbejds- og familieliv er meget vigtig for vores arbejdslyst. Ferierne er en af de bedste muligheder for at lade op og få fornyet energien, så man er klar og motiveret, når man vender tilbage til jobbet,” siger Krifas formand og fortsætter:
”Derfor er det også vigtigt, at man giver sig selv tid og plads til at holde fri. Så jeg synes, det er meget ærgerligt, at en tredjedel ikke helt slipper bekymringerne, når de har ferie.”
Erhvervspsykolog: Læg jobbet væk
Men hvorfor forfølger bekymringerne om jobbet os, når vi rydder skrivebordet og holder fri? Krifas erhvervspsykolog Rasmus Højbæk fortæller, at man er nødt til at skelne imellem ting, der kan vente og ting, der skal ordnes nu.
Når vi har ferie, er det netop det, vi skal gøre - holde ferie:
”Du skal spørge dig selv, om det, du bekymrer dig om, fortjener så meget energi og tid, som du giver det. Det, tror jeg sjældent, det gør,” fortæller Rasmus Højbæk.
3 gode råd
Rasmus Højbæk, erhvervspsykolog i Krifa, giver her tre gode råd til at håndtere bekymringerne, så du kan holde fri på en god måde:
1. Sæt tid af til at forholde dig til bekymringerne: Kan du løse det nu, eller bør det vente?
2. Hvis ikke du kan gøre noget ved problemet nu, så accepter det, at det må vente - tag hånd om det, når der er mulighed for det
3. Distrahér dig selv. Lav noget i din ferie, der giver dig energi, og som betyder noget for dig
”Det handler om, at man giver sig selv mulighed for at glemme arbejdet for en stund. Mange sætter for stort et pres på dem selv. Men man skal huske, at selvom man vil arbejdet det bedste, så er det bedre at tænke langsigtet og passe på sig selv,” siger Rasmus Højbæk.
Om undersøgelsen: Undersøgelsen er sendt ud til 8000 af Krifas medlemmer. 1355 har svaret.
17. oktober 2017