Krifa: Ledighedstal for marts er de værste siden finanskrisen

Ledighedstal for marts er det værste siden finanskrisen

5984 af Krifas a-kassemedlemmer er blevet ledige i marts, og det er en stigning på 250 procent sammenlignet med marts sidste år. Det er et niveau, der ikke er set siden finanskrisen i slutningen af nullerne, konkluderer Søren Fibiger Olesen, der er formand i Krifa.

På den sidste dag i marts meldte 283 medlemmer sig ledig i Krifa. Hos a-kassen er antallet af ledige i marts steget med 250 procent sammenlignet med samme måned sidste år, og ifølge Krifas formand Søren Fibiger Olesen skyldes det uden tvivl Corona-krisen og nedlukningen af Danmark.

”Det er et kedeligt og trist kendetegn for marts i år,” lyder det fra Krifas formand Søren Fibiger Olesen.

Beskæftigelsesministeriet oplyser, at flere end 55.500 har meldt sig ledig i perioden fra 9. til 30. marts. Det understreger ifølge Krifa-formanden, at Corona-krisen har ramt hele landet som en syngende lussing.

”Vi har ikke set de sidste ledighedserklæringer endnu. Det er helt sikkert. Det her er noget af det værste, vi har set siden finanskrisen. Og det gør mig meget bekymret,” siger Søren Fibiger Olesen.

Nervøs og fortvivlet
Mette Frederiksens (S) udmelding i midten af marts satte gang i bekymringerne blandt de danske lønmodtagere, og det kan de mærke i Krifa, som har fået historisk mange opkald fra medlemmerne.

”Danskerne er meget forståeligt enormt nervøse og fortvivlede i den her tid. Mange frygter at miste deres arbejde og forsørgelsesgrundlag, hvis ikke de allerede har det,” siger Søren Fibiger Olesen.

Formanden fortæller, at Krifas medarbejdere taler med flere tusinde hver dag, og at udover det praktiske også taler med medlemmerne om, hvordan de egentligt har det.

Krifa, som stræber for at blive en arbejdslivsbevægelse og har stort fokus på trivsel, vil også gerne tale med de ledige medlemmer, selvom de lovpligtige samtaler er aflyst i øjeblikket.

”Ingen skal være overladt til sig selv i den her tid. Det er derfor også fantastisk at se, hvordan vi trods den svære tid giver konkret hjælp til medlemmerne med alt fra regler og dagpengekort til trivsel og det menneskelige,” siger Søren Fibiger Olesen.

Publiceret den 1.4.2020