Ledighedstallet eksploderer
Siden statsminister Mette Frederiksen (S) lukkede Danmark ned for snart to uger siden, har antallet af ledige været stødt stigende. Christiansborg har vedtaget hjælpepakker til bl.a. lønmodtagere og virksomheder, og Mette Frederiksen opfordrer virksomhederne til at holde igen med fyresedlerne. Men ledighedstallet eksploderer i øjeblikket, og det er uundgåeligt ifølge Krifas formand Søren Fibiger Olesen.
”Jeg tør slet ikke tænke på, hvordan det havde set ud, hvis ikke det var for hjælpepakkerne. De gør utvivlsomt en kæmpe forskel,” lyder det fra Søren Fibiger Olesen.
”Men det er jo de muliges kunst i øjeblikket, og det er klart, at det kan resultere i fyringer, når ordretilgangen er ikke eksisterende, eller man er tvunget til at holde lukket. Corona-krisen sætter sine spor, og det har store konsekvenser for de danske lønmodtagere,” fortsætter han.
Mange spørgsmål
Krifa har modtaget 4801 ledighedserklæringer fra 1. marts til og med 25. marts. I 2019 modtog a-kassen til sammenligning 1711 ledighedserklæringer i hele marts måned, hvilket betyder en stigning på 181 procent.
”Alene i uge 12 blev 2592 af vores medlemmer ledige, og det ser desværre ikke ud til, at antallet aftager lige foreløbigt. Alle i Krifa knokler for, at de mange ledige får deres dagpenge. Og de knokler for at hjælpe medlemmer, der forståeligt nok har spørgsmål og brug for hjælp i den her usædvanlige tid. Jeg bliver som formand enormt stolt af at se, hvordan der bliver løftet i flok for at give medlemmerne vished og sikkerhed,” siger Søren Fibiger Olesen.
Samtaler over telefonen
Regeringen har blandt andet aflyst samtlige lovpligtige samtaler, der er, når man er ledig. Men Krifa, der stræber mod at blive en arbejdslivsbevægelse og har stort fokus på trivsel, vil gerne tale med medlemmerne alligevel, hvis de har lyst.
”De skal selvfølgelig ikke møde fysisk op, men vi vil gerne tale med dem over telefonen, hvis de vil. Det kan være en underlig tid at være ledig i, fx fordi der kommer færre og færre nye stillinger at søge. Og der kan jo netop være brug for at snakke om, hvordan de bruger tiden bedst, eller hvordan de egentligt har det,” siger Søren Fibiger Olesen.
Publiceret den 26.03.2020