Portræt af Camilla Bomholt Poulsen

23-årige Camilla: “Krifa hjalp mig ud af et psykisk hårdt arbejdsmiljø”

Da Camilla som 19-årig var færdig med gymnasiet, startede hun som pædagogmedhjælper. Et job som langt fra viste sig at være drømmejobbet.
Dorte Toft Pedersen

Efter gymnasiet besluttede Camilla Bomholt Poulsen sig for at starte som pædagogmedhjælper i en vuggestue for at få nogle erfaringer, inden hun på sigt ville søge ind på pædagogstudiet.  

I forbindelse med dette job, meldte Camilla sig ind i Krifa, da hendes mor rådede hende til at melde sig ind i en fagforening og a-kasse. Det viste sig at være en god beslutning, da hun hurtigt fik brug for hjælp fra fagforeningen.  

Jeg anede ikke, hvad man egentlig kunne få hjælp til i en fagforening og a-kasse – og sådan ved jeg også, at flere af mine veninder har det. Men i dag er jeg jo vildt glad for, at jeg meldte mig ind dengang.

- Camilla Bomholt Poulsen, pædagogmedhjælper og kommende pædagogstuderende

Et psykisk hårdt arbejdsmiljø og dårlig ledelse 

Camilla oplevede hurtigt, at hun ikke trivedes i jobbet i vuggestuen.  

- Der var et psykisk dårligt arbejdsmiljø og en ledelse, der ikke fungerede. Man blev skældt ud, og tonen var hård. Jeg var ikke den eneste, der var udsat for det, og flere af mine kollegaer blev sygemeldt på grund af det dårlige arbejdsmiljø, fortæller Camilla.  

- Jeg græd, når jeg skulle på arbejde, når jeg var på arbejde, og når jeg tog hjem fra arbejde. Jeg vidste ikke, hvad jeg skulle gøre, og derfor tog jeg kontakt til Krifa. Jeg var jo ikke særlig gammel og havde ingen erfaring fra arbejdsmarkedet, så jeg vidste ikke, hvad man gør i sådan en situation. Og her var det bare rart, at jeg kunne ringe til Krifa. Jeg var lige pludselig rigtig glad for at min mor havde sagt, at jeg skulle være med i en fagforening. 

Jeg var virkelig glad for den hjælp, jeg fik. Krifa var rigtig søde, forstående og ikke mindst tålmodige. Jeg følte, at der blev lyttet og taget hånd om mig, og det var bare rart, for det var en hård situation at stå i.

- Camilla Bomholt Poulsen, pædagogmedhjælper og kommende pædagogstuderende

Blev taget hånd om og hjulpet videre 

Camilla sætter stor pris på den hjælp, hun fik af Krifa:  

- Krifa hjalp mig med, hvordan jeg skulle forholde mig, og hvad jeg skulle gøre. Jeg fik også tilbudt at tale med en psykolog, hvilket, jeg slet ikke vidste, var noget, man kunne få i Krifa – og det synes jeg, er et megagodt tilbud. Derudover ville jeg gerne sige op, så her hjalp de mig også med reglerne omkring det osv, fortæller Camilla.  

- Jeg var virkelig glad for den hjælp, jeg fik. Krifa var rigtig søde, forstående og ikke mindst tålmodige. Jeg følte, at der blev lyttet og taget hånd om mig, og det var bare rart, for det var en hård situation at stå i. 

Vidste ikke, hvad Krifa kunne hjælpe med 

Det er Camillas mor, der rådede Camilla til at melde sig ind i en fagforening og a-kasse, da hun startede i jobbet i vuggestuen. Camilla selv fortæller, at det ikke var noget, hun selv havde tænkt på at gøre.  

- Jeg anede ikke, hvad man egentlig kunne få hjælp til i en fagforening og a-kasse – og sådan ved jeg også, at flere af mine veninder har det. Men i dag er jeg jo vildt glad for, at jeg meldte mig ind dengang, fortæller Camilla og tilføjer:  

- Jeg er generelt rigtig glad for Krifa, og den hjælp de giver. Man får altid nem, overskuelig og hurtig vejledning, når man ringer ind, og det er rart, fortæller Camilla.   

Gratis fagforening og a-kasse under uddannelse

I Krifa er vi ved din side under hele din uddannelse. Du kan få hjælp til alt fra din ansættelseskontrakt og løn til udfordringer i dit studieliv som f.eks. eksamensangst og stress.