Portrætfoto af Cecilie Sandfeld

29-årige Cecilie: “Krifa har været med hele vejen”

Cecilie Sandfeld Vestergaard har fundet stor støtte i at have Krifa med på sidelinjen – både som studerende og da hun startede et nyt kapitel på barsel og herefter som jobsøgende.
Dorte Toft Pedersen

Da Cecilies studietid på universitetet, lakkede mod enden, stod hun med en lang række spørgsmål. Spørgsmål hun bestemt ikke er alene om i den situation. For hvordan får man ret til dagpenge? Hvem skal kontaktes og hvornår? Hvad er den bedste jobsøgningsstrategi? Og hvad nu, hvis man skal på barsel?  

Jeg bliver ofte overrasket over, hvor meget hjælp der egentlig er at hente i Krifa. Generelt synes jeg, at Krifa er gode til at se på det hele billede. Ringer man ind om én ting, så bliver man også hjulpet på vej med noget andet. De opsnapper ens behov, og det er virkelig rart. 

- Cecilie Sandfeld Vestergaard, jobsøgende

Cecilie har altid haft en god dialog med Krifa - særligt, når hun har stået over for skilleveje i sit liv. Under studiet brugte hun Krifa i forhold til spørgsmål om a-kasse og dagpenge – og sidenhen har det været i forhold til barselsregler og jobsøgning. 

- Der er mange regler, man har brug for hjælp til og er i tvivl om, når man står overfor skilleveje i sit liv, og her har jeg altid været meget i kontakt med Krifa, som har hjulpet mig. Jeg synes altid, at jeg har oplevet en god service, imødekommenhed og et reelt ønske om at hjælpe mig videre, fortæller Cecilie Sandfeld Vestergaard.  

På barsel som nyuddannet 

Efter 5 år som studerende, stod Cecilie på dørtærsklen til en ny epoke i sit liv, da hun ventede sit første barn og skulle på barsel. Det var en situation, hvor hun udover at skulle forberede sig på sin helt nye rolle som mor, også stod med en masse tvivlsspørgsmål om hendes ret til dagpenge. 

- Det var virkelig kompliceret at overgå fra studie til barselsdagpenge. Jeg havde meget svært ved at finde rundt i reglerne og finde ud af, hvad jeg skulle gøre og hvem, jeg skulle snakke med. Så jeg ringede til Krifa, og selvom det ikke som sådan er Krifa, der står for barselsdagpenge, så tog de et stort ansvar og hjalp mig med, hvad jeg skulle gøre. De var der for mig hele vejen, og det gjorde, at jeg følte mig rigtig tryg, fortæller Cecilie Sandfeld Vestergaard.  

Cecilie Sandfeld sidder ved sin computer i sit køkken

Fra barselsboble til jobjagt 

Nu er Cecilies barsel slut, er hun er nu på jagt efter hendes første job. Også her har hun Krifa med på sidelinjen og har blandt andet fået sparring på hendes ansøgninger og LinkedIn-profil.  

- Når jeg har skrevet en ansøgning og CV, så sender jeg den til Krifa, som læser den igennem og giver mig feedback på den. Det er virkelig brugbart og et godt tilbud. Jeg tror, der er mange, som ikke ved, at de kan bruge deres fagforening til sådan noget, fortæller Cecilie Sandfeld Vestergaard.   

Når jeg har skrevet en ansøgning og CV, så sender jeg den til Krifa, som læser den igennem og giver mig feedback på den. Det er virkelig brugbart og et godt tilbud. Jeg tror, der er mange, som ikke ved, at de kan bruge deres fagforening til sådan noget.

- Cecilie Sandfeld Vestergaard, jobsøgende

Overrasket over hjælp  

Cecilie fortæller, at hun flere gange er blevet overrasket over den hjælp, der er at hente i Krifa.  

- Jeg bliver ofte overrasket over, hvor meget hjælp der egentlig er at hente i Krifa. Generelt synes jeg, at Krifa er gode til at se på det hele billede. Ringer man ind om én ting, så bliver man også hjulpet på vej med noget andet. De opsnapper ens behov, og det er virkelig rart, siger Cecilie Sandfeld Vestergaard.  

Gratis fagforening og a-kasse under uddannelse

I Krifa er vi ved din side under hele din uddannelse. Du kan få hjælp til alt fra din ansættelseskontrakt og løn til udfordringer i dit studieliv som f.eks. eksamensangst og stress.