Samtalekort der ligger på et bord

Få en god samtale med chefen

Det kan være svært at få hul på den gode samtale med chefen, hvor I får talt om netop det, der er vigtigt for dig og din arbejdslyst. Derfor har vi lavet disse samtalekort, som I kan bruge.

Sæt gang i snakken

Krifas samtalekort giver dig og din leder helt konkrete spørgsmål, som I kan tage udgangspunkt i til jeres næste samtale. Kortene hjælper dig til at få talt om det, som ikke altid er lige nemt at få sat på dagsordenen – nemlig arbejdslyst og trivsel. Det er utrolig vigtigt, at du kan tale med din leder om dette, men trods det, kommer samtalen med chefen ofte til udelukkende at handle om her og nu-opgaver, fordi det er nemt at snakke om.  

Samtalekortene tager udgangspunkt i syv faktorer, som vi ved er vigtige for god arbejdslyst. Der er for eksempel spørgsmål, som handler om, hvordan du oplever relationen til dine kolleger, om du har balance i dit arbejdsliv, og hvordan du oplever, at dit arbejde giver mening. Læs mere om de syv faktorer i god arbejdslyst.

Sådan bruger du samtalekortene

Du kan bruge kortene til at sætte gang i dine egne tanker ved at stille dig selv spørgsmålene på kortene. På den måde kan du reflektere over, hvad der er vigtigt for dig i dit arbejdsliv. Måske det fører til noget, som du kunne tænke dig at snakke med din chef om til jeres næste samtale.

Du kan også vælge at præsentere ideen om at bruge kortene til din chef. Enten som noget I kan bruge i jeres samtaler eller til personalemøder. Aftaler du med din chef, at I skal bruge kortene til jeres næste samtale, kan I for eksempel aftale, at du vælger to-tre kort ud, som du helst vil tale om.

Ideer til, hvor samtalekortene kan bruges:

  • Til individuel refleksion

  • Ved MUS-samtaler

  • I feedback

  • Til hurtige walk-and-talks

  • I team-møder

  • I personalemøder

Cover image

Hvad er vigtigst for dig?

Vil du gerne blive klogere på, hvad der er vigtigst for dig og din arbejdslyst, så brug Dialoghjulet til at få et overblik. Det kan også bruges i samtalen med chefen.