Mestringsskemaet

Efteruddannelse er vigtigt. Men hvilken er rigtig?

Medarbejderes trivsel på arbejdet afhænger af flere faktorer. En af de vigtigste er mestring. Mestring er, når man oplever at have det, der skal til, for at løse sine opgaver og samtidig være dygtig til det. Mestringsskema hjælper dig som leder ved at lade dine medarbejdere identificere, hvad de har behov for at blive bedre til, og hvilken efteruddannelse, der kan understøtte det. 
Mestringsskema - grafik

Efteruddannelse løfter trivslen

Som leder skal du sørge for, at dine medarbejdere er godt klædt på til at løse deres opgaver – både dem, de har i dag, og dem, de ønsker at få i fremtiden. Det har nemlig stor indflydelse på den generelle trivsel. Og når trivslen stiger, kan det ses på bl.a. effektiviteten og medarbejderloyaliteten. Det er derfor, du som leder har god grund til at prioritere efter- og videreuddannelse af dine medarbejdere. 
Mestringsskema

Brug mestringsskemaet som guide

For at hjælpe dig i gang med at opkvalificere dine medarbejdere, har vi udviklet mestringsskemaet: Et simpelt spørgeskema, som guider dine medarbejdere til at reflektere over, hvor godt de mestrer deres nuværende opgaver, og hvilke opgaver og kompetencer, de gerne vil udvikle sig på. Værktøjet er oplagt at bruge som afsæt for en MU-samtale. Derudover kan du bruge det til at kortlægge muligheder for efteruddannelse og lægge en konkret plan kompetenceudviklingen. 

Er du medarbejder kan du også bruge værktøjet – se hvordan.


God arbejdslyst kommer ikke af sig selv

Derfor har vi gjort det til vores mærkesag at udvikle værktøjer, der hjælper ledere og medarbejdere med at styrke trivslen og motivationen på arbejdspladsen. Er du nysgerrig efter  at se, hvordan dine medarbejdere trives, kan du bruge vores online-værktøj GAIS - God Arbejdslyst Indeks Score. GAIS måler trivslen i dit team og giver dig skræddersyede råd til at løfte arbejdslysten.
Mål god arbejdslyst hos dine medarbejdere med GAIS

Få mere inspiration til efteruddannelse