Lønrådgivning

Lønrådgivning

Skal du forhandle løn? Vores lønspecialister hjælper dig med at blive godt klædt på til din lønforhandling - hvad enten det er i et nyt job eller til din årlige lønsamtale.

Det kan du få hjælp til

  • Lønforhandling i forbindelse med nyt job
  • Forberedelse af lønsamtale i eksisterende job 
  • Hvad en realistisk løn er for dig 
  • Hvilken lønforhandlingstaktik du kan bruge
  • Hvilke alternativer til en lønstigning, du kan forhandle om
  • Og meget mere. 

Læs mere om, hvad du kan få hjælp til

Sådan får du lønrådgivning 

Du kan ringe til os alle dage mellem 8.00-18.00 på tlf. 7227 7227 og få rådgivning med det samme.  

Ønsker du hjælp til lønforhandling, kan du også bruge denne formular til at booke en samtale med en af vores specialister. 

Hvem kan booke lønrådgivning? 

For at få lønrådgivning, skal du være medlem af Krifa Fagforening, Krifa Start eller Krifa Selvstændig. 

Er du endnu ikke medlem, kan du melde dig ind her og få adgang til rådgivningen med det samme. 

Find også hjælp og inspiration online

Det kan du få hjælp til i en lønrådgivning 

Under lønrådgivningen vil der altid blive taget udgangspunkt i dig og din situation.  

Her kan du læse mere om, hvad vores lønspecialister kan hjælpe dig med.

Lønforhandling i forbindelse med nyt job

Skal du til jobsamtale, og vil du gerne have et godt svar klar, hvis I kommer ind på lønnen? Eller er du midt i ansættelsesproces, hvor I skal forhandle løn? Så klæder vores lønspecialister dig på til samtalen. I kan fx komme ind på:

  • Hvilken løn der er realistisk for dig at forlange
  • Hvilke argumenter du kan bruge
  • Hvad du vil gå med til? Har du en smertegrænse? 
  • Om der er andre ting, som har betydning for dig, som du kan forhandle om – fx fleksibel arbejdstid, firmabil, betalt frokostordning mm.  

Få mange flere råd til din lønforhandling her.

Lønsamtale i eksisterende job

Skal du til den årlige lønsamtale, så er der mange ting, du kan gøre for både at føle dig tryg i situationen og have de rigtige argumenter for en lønstigning med. Når du taler med en af vores lønspecialister, vil I sammen spore jer ind på, hvordan du bedst forbereder dig til lønsamtalen ud fra din situation.  

Er du en af dem, der får svedige håndflader bare ved tanken om, at skulle tale med din chef om løn? Så er du ikke alene. For mange kan det nemlig være utrolig svært at sætte ord på, hvad man selv synes, man er værd. I en lønrådgivning får du råd og værktøjer til, hvordan du bedst griber samtalen med din chef an, sådan at du har det godt i situationen og dermed øger chancen for at få det ud af samtalen, som du ønsker.  

Her har vi samlet en række råd til, hvordan du holder hovedet koldt under lønforhandlingen

Hvad kan jeg få i løn?  

Sammen med lønspecialisten kigger I på, hvad et realistisk lønniveau er for dig. Hvad er lønnen i din branche? Hvordan spiller din erfaring og anciennitet ind på lønnen på din arbejdsplads? Hvilken løn er du tilfreds med? Det er bare nogle af de ting, I kan komme ind på.  

Det er også relevant at se nærmere på din lønudvikling. Hvordan har den udviklet sig gennem årene? Fik du en høj lønstigning sidst, eller var du tilbageholdende? Det er også elementer som spiller ind, når du skal ind til chefen og forhandle løn.  

I en lønrådgivning kan du også sammen med lønspecialisten se nærmere på, hvad din overenskomst siger om løn. Er der fx lagt faste lønstigninger ind i den? Eller siger overenskomsten noget om mulige tillæg? 

Lønforhandlingstaktikker- og strategier 

Hvordan overbeviser du din chef om, at du er pengene værd? Vores lønspecialister vil hjælpe dig med, hvilke taktikker og strategier du kan bruge, når du skal til lønforhandling. Hvordan du bedst griber din lønforhandling an, afhænger af din konkrete situation, så den vil I selvfølgelig starte med at tale om.  

I kan fx også komme ind på, hvilke argumenter, det er klogest at lægge ud med, hvad du gør, hvis din chef siger nej, hvilke alternativer til løn, du kan forhandle om, hvis en lønstigning ikke er muligt og meget mere.

Alternativer til en lønstigning 

Inden du tager til en lønforhandling eller lønsamtale med din chef, er det vigtigt, at du har stillet dig selv spørgsmålet, om der er andet, du kan forhandle om udover en lønstigning. Og også at du har spurgt dig selv, om det egentlig er en lønstigning, der er vigtigst for dig, eller om der er andet af værdi, som er vigtigere for dig? Det kunne fx være fleksibel arbejdstid, færre timer, fri telefon, en efteruddannelse, nye arbejdsopgaver eller lignende.  

Sammen med lønspecialisten vil du spore dig ind på, hvad der er vigtigst for dig, hvad der er realistisk ud fra det, du fortæller om din arbejdsplads, og hvilken strategi du kan bruge for at opnå dine ønsker.

Book rådgivning om lønforhandling

Vælg fil Vi modtager filer i formaterne .doc, .docx, .xls, .xlsx, .pdf, .jpg, .png og .txt
Fil størrelse må ikke overskride 25 MB

Her kan du læse mere om, hvordan vi behandler dine personlige oplysninger.

KVITTERING