Tal ordentligt, tak!

Tonen og sproget på arbejdspladsen er ofte anledning til kurrer på tråden – og at løse problemerne kan være forbundet med mange svære dilemmaer. Var du forhindret i at deltage i vores event om temaet, giver vi dig her muligheden for at se en optagelse fra den 13/10 2021.

Hver femte leder tøver med at gøre op med den dårlige omgangstone – kender du én af dem?

Ved dette event sætter vi spot på omgangstonens betydning for trivsel og arbejdslyst i arbejdsfællesskabet. Sammen med et veloplagt panel af ledere og praktikere undersøger vi, hvilke ledelsesmæssige dilemmaer et målrettet fokus på sprog og omgangstone kan være særligt forbundet med.

Mød blandt andre…

Helle Lund Gregersen

HR-CHEF, MIDDELFART SPAREKASSE
HELLE LUND GREGERSEN

Middelfart Sparekasse har flere år i træk vundet prisen som “Danmarks Bedste Arbejdsplads”. Helle har som sparekassens HR-chef spillet en nøglerolle her – blandt andet i forhold til et fokus på omgangstonen i organisationen.
Anders Hansen

VAGTCHEF, POLITIET, TRAINER, RIGSPOLITIET
ANDERS HANSEN 

Anders har mere end 30 års erfaring fra Politiet og Rigspolitiet bl.a. med at uddanne og træne nye politifolk i både ind- og udland. Spørgsmålet om sprog og omgangstone spiller en stor rolle – både internt i korpset, men også i forhold til hvordan korpset møder det omgivende samfund.

Johanne Felbo

AFSNITSLEDER, PÆDAGOGISK PSYKOLOGISK RÅDGIVNING, AALBORG KOMMUNE
JOHANNE FELBO

Johanne har tidligere været omtalt i arbejdslivsmediet Vigeur om sin brug af humor i arbejdsfællesskabet. Hun bruger humor i dagligdagen for at fastholde medarbejderne og for at sikre den gode tone i teamet. Men det kræver balance at bruge humor i dagligdagen, da vi lever i en tid, hvor det, der måske opleves som en anerkendelse for den ene, kan opleves som en krænkelse for den anden.

 
Søren Samuelsen

DIREKTØR, TECHCOLLEGE AALBORG
SØREN SAMUELSEN

Søren er som direktør for Techcollege Aalborg øverst ansvarlig for uddannelsen af bl.a. murere, tømrere og lastvognsmekanikere – typisk mandsdominerede brancher. Vi spørger bl.a. Søren om, hvordan han vil tiltrække flere forskellige grupper til de faglige uddannelser i fremtiden. Hvordan understøtter de som uddannelsesinstitution den gode omgangstone på fremtidens arbejdspladser? Og hvad gør de for at ruste de unge til arbejdsmarkedet, som det ser ud i dag?

Christian Sørensen Madsen

DIREKTØR, SCS A/S, FORMAND, BRANCHEORGANISATIONEN ITD TRANSPORT
CHRISTIAN SØRENSEN MADSEN


Christian repræsenterer vognmandsbranchen - både som direktør for en stor vognmandsforretning og som formand for ITD, brancheorganisation for vejgodstransportbranchen. Branchen er kendt for en maskulin og rå tone, så hvordan vil ITD være med til at gøre vognmandsbranchen attraktiv for de nye generationer på arbejdsmarkedet?
Peter Boltau

ADMINISTRERENDE DIREKTØR, CANTONA SYSTEM A/S, VINDER AF ”DEN NORDJYSKE LEDELSESPRIS 2019”
PETER BOLTAU


Som administrerende direktør i flere danske virksomheder, bl.a. TL Byg A/S og Cantona System A/S, har Peter arbejdet målrettet med mental sundhed og trivsel. I 2019 modtog han “Den nordjyske ledelsespris”. Peter giver sit perspektiv på betydningen af den gode omgangstone på arbejdspladsen og fortæller om, hvordan de arbejder med mental sundhed og trivsel i hans organisation.

Se event

Vi har spurgt danskerne

En undersøgelse fra Videncenter for God Arbejdslyst og Etikos viser, at tonen og sproget på arbejdspladsen indtager førstepladsen over typiske dilemmaer, der kan skabe problemer for arbejdsfællesskabet. Samtidig dokumenterer vores undersøgelse også, at håndteringen – eller mangel på samme – af sådanne dilemmaer har stor betydning for oplevelsen af trivsel og arbejdslyst på den enkelte arbejdsplads.

Resultaterne af undersøgelsen suppleres i rapporten Dit dilemmafyldte arbejdsliv med en række perspektiver fra eksperter og praktikere fra danske virksomheder og organisationer. Du kan møde flere af dem i videoen ovenfor.

Nysgerrig efter mere?

Du kan hente vores rapport "Dit dilemmafyldte arbejdsliv" ganske gratis