Stress skal ikke være en folkesygdom

Den dårlige nyhed er, at vi simpelthen ikke gør nok mod stress. Den gode nyhed er, at du kan gøre mere for dig selv, for andre og for samfundet.

Lige nu har 500.000 et højt stressniveau på danske arbejdspladser, og stress koster 27 mia. kr. om året. Hvorfor bliver vi dog ved med at acceptere det? Vi har talt om stress i årevis, men det er åbenlyst, at vi ikke gør nok. I Krifa hjælper vi både medlemmer og ikke-medlemmer, fordi stress koster alt for meget helbred og trivsel på jobbet, men det er jo symptombehandling. Samfundet er nødt til at stille nogle krav, der også gør noget ved årsagerne til stress på arbejdsmarkedet.
Sløret mand

Skriv under på borgerforslag mod stress

Når 90 % af de lønmodtagere, der er stressede angiver, at det er relateret til deres arbejde, så er vi også nødt til at sætte ind på arbejdspladserne, hvis vi skal gøre mere. Og det skal vi. Hvis man har ansvaret for at ansætte folk, så har man også ansvaret for at undgå og tackle stress. Stress er ikke kun den stressramtes problem. Derfor skal alle arbejdspladser have en stresspolitik. Vær med til at sætte kravet på Folketingets dagsorden ved at skrive under på borgerforslaget her.

Krifa foreslår

  • At alle stresssygemeldinger skal anmeldes til Arbejdstilsynet, så der kommer større fokus på at fjerne årsagerne.
  • At der oprettes nationale stresscentre, som kan uddanne og rådgive ledere.
  • At stressramte kan få psykologhjælp med tilskud.

Stop stress på din egen arbejdsplads

Meld dig ind i Krifa og få hjælp til hele dit arbejdsliv

Som Krifa-medlem har du ikke bare professionel rådgivning og støtte i ryggen, hvis du bliver ramt af stress. Vi hjælper dig med alt fra lønforhandling og konflikthåndtering til efteruddannelse og kompetenceudvikling. Så du kan få god arbejdslyst - uanset hvad du laver.