Ledelsesrapport
Forside/ God arbejdslyst/ Få og forstå god arbejdslyst/ Ledelse/ Ledelsesrapport: Ledelse skal skabe arbejdslyst!
Forside/ .../ Ledelsesrapport: Ledelse skal skabe arbejdslyst!

Ledelse skal skabe arbejdslyst!

Det er ofte bundlinje og vækst, der sætter scenen for ledelse. Men optimering er ikke nødvendigvis det fokus, der giver de bedste resultater. Det er en af konklusionerne i rapporten ’Når ledelse skaber arbejdslyst’, som peger på fire centrale dimensioner af god ledelse.

Det har store menneskelige konsekvenser at lede med udgangspunkt i økonomi og administration, mener flere eksperter i ledelse og arbejdsliv. Men det er stadig sådan, mange virksomheder fungerer. Flere undersøgelser viser imidlertid, at det er medarbejdernes arbejdslyst og engagement, der i sidste ende skaber mest værdi. Så det er også godt for forretningen at sætte trivsel og arbejdslyst på dagsordenen som leder. Rapporten ’Når ledelse skaber arbejdslyst’ handler om, hvordan det kan gøres, og hvad det betyder for medarbejdere og organisation.

Ledelsesrapporten 2018

Hent rapporten og læs mere om de 4 dimensioner af god ledelse.

Kend de fire dimensioner af ledelse

Undersøgelsen bag rapporten ’Når ledelse skaber arbejdslyst’ kortlægger fire dimensioner af ledelse, som især har betydning for medarbejdernes arbejdslyst og trivsel.

 • Inddragelse og frihed
  Har medarbejderne indflydelse på deres arbejde og passende frihed til at planlægge og løse deres opgaver?
 • Opmærksomhed og feedback
  Får medarbejderne passende opbakning, støtte og feedback fra deres leder?
 • Mening og retning
  Sætter lederen en klar retning - og lykkes han eller hun i at skabe mening og sammenhæng mellem fælles mål og den enkeltes bidrag?
 • Lederen som rollemodel
  Har medarbejderne tillid til lederen, og opleves lederen som troværdig?

Hent rapporten og læs mere om de fire dimensioner af god ledelse.

Tag vores digitale lederuddannelse og skab god arbejdslyst i hverdagen

Hvordan kan du bruge de fire former for ledelsesadfærd i din dagligdag? Det får du svaret på i vores lederuddannelse: ’Styrk din ledelse og skab god arbejdslyst – et digitalt kursus i fire moduler’. Gennem video-sentenser og øvelser lærer du, hvordan du gør de fire ledelsesdimensioner til virkelighed på din egen arbejdsplads.

Ledelsespanelet

Det handler om at turde tale med medarbejderne om, hvad der driver deres engagement og livslyst. Og så skabe en organisation, hvor der er rum til, at de kan udfolde det.

Jacob Theilgaard, Ledelsespsykolog

Opmærksomhed er en muskel, der kan trænes. Det er et karaktertræk, jeg finder ved de mest karismatiske mennesker, jeg kender. De har en evne til at være til stede i øjeblikket – lukke alt andet ude og connecte.

Ledelsesteoretiker Michael Nørager, Ph.D. og lektor på Aarhus Universitet

De fleste ledere har nok en idé om, hvor virksomheden bevæger sig hen. Men kontinuerligt at få det kommunikeret videre i organisationen er jo ofte udfordringen.

Ledelsespraktiker Erik Dahl Bidstrup, borgmester i Dragør Kommune

Opsøg den personlige dannelse. Dannelse handler i høj grad om at blive konfronteret med noget, der er fremmed for én. Det er ude i det fremmede, man møder sig selv og kommer tilbage til sig selv – men på en mere reflekteret måde.

Ledelsesfilosof Tommy Kjær Lassen, Ph.D. og ekstern lektor på CBS

Viden og værktøj til dig, der er leder

Krifa er en moderne fagbevægelse, som arbejder for trivsel og god arbejdslyst hos både medarbejdere og ledere. I vores Videncenter for God Arbejdslyst undersøger vi løbende, hvad der skaber trivsel og udvikler bl.a. værktøjer, som kan hjælpe dig og andre ledere til at fremme arbejdslysten gennem ledelse.

Brug onlineværktøjet GAIS til at måle, hvordan arbejdslysten og trivslen ser ud for dig personligt eller i dit team.

Ledelse er en af de syv faktorer, der betyder mest for vores arbejdslyst – og vores generelle lykke og livstilfredshed.

Bliv en bedre leder på få minutter med seks inspirerende videoer fra Videncenter for God Arbejdslyst og organisationen Ledertid.