Ingen skal blive syge af at gå på arbejde

I de seneste 15 år har Søren Fibiger Olesen stået i spidsen for Krifa som formand. Her kan du læse mere om Søren, men også hvad han mener, at det er tvingende nødvendigt at ændre på det danske arbejdsmarked.

Pressekontakt

Du kan også kontakte
Søren Fibiger Olesen
Formand
Mob. 2544 4008
sfo@krifa.dk

Det ryster i den grad Søren Fibiger Olesen, at vilkårene for mange lønmodtagere er så dårlige, at danskerne skal blive syge af at gå på arbejde.

- Det kan ikke passe, at 30.000 danskere hver eneste dag er sygemeldt på grund af stress! Derfor haster det med en national handlingsplan, der skal forbygge stress. Og her skal både samfundet, arbejdsgivere, fagforeninger og andre organisationer kunne byde ind med indsatser.

I følge Søren Fibiger Olesen handler forebyggelse af stress også om bedre ledelse.

- Studier viser, at en tættere dialog og en afstemning af forventninger mellem medarbejder og leder er en væsentlig faktor i forebyggelse af stress. I Krifa tilbyder vi medlemmer, der har ondt i arbejdslivet, samtaler med trivselskonsulenter, og vi arbejder både med at forbygge og hjælpe medlemmer, der har stress. Det har jeg det utroligt godt med.

God arbejdslyst – handler også om ledelse

Søren Fibiger Olesen brænder for at forbedre vilkårene for danske lønmodtagere. En passion, der får ord og liv gennem Krifas mission og vision.

- Det handler om at skabe oplevet god arbejdslyst for danskere. Vi har undersøgt hvilke faktorer, der betyder noget for den gode arbejdslyst. Det gør for eksempel ledelse. Her bør vi som samfund stille krav til vores ledere. Hvorfor er det lige, at vi stiller krav til advokater, læger og chauffører, når ikke vi gør det til de personer, der skal lede mennesker?

Vi skal turde sige fra

Søren Fibiger Olesen understreger, at Krifas holdning er, at det enkelte menneske er skabt unikt med en værdighed, der ikke må krænkes. Det kommer blandt andet til udtryk i den måde, vi taler sammen på:
- Jeg lægger også vægt på, at mennesket er skabt med et stort potentiale, men også begrænset og fejlbarligt. Bevidstheden om, at vi er begrænsede, må få den konsekvens, at vi bliver bedre til at sige fra over for ja-hat-kulturen og den tænkning, at alle udfordringer kan løses med vækst. Vi danskere må blive bedre til at sige stop og sige nej, når vi ikke magter mere.

- Både i politik og på arbejdsmarkedet kan vi være uenige om mangt og meget. Det er helt fint. Men jeg vil til enhver tid argumentere for, at vi håndterer den uenighed i en ordentlig og saglig tone. Det er ok at tackle hårdt på bolden. Men det er ikke i orden at gå efter personen. Det klæder os ikke som mennesker, og det er med til at skabe unødvendige kløfter i vores samfund.

Søren – privat

Søren Fibiger Olesen
Søren Fibiger Olsen er 61 år og gift med Ruth Fibiger. Sammen har de tre voksne piger og tre børnebørn.
Bor i Fredericia.
Han er uddannet fotohandler og har arbejdet med salg og marketing.
Desuden har han taget en diplomuddannelse i ledelse.

Fritiden bruger Søren primært på sin store hobby - naturfotografering. Her kan han slappe af, lade op og få ny energi. Det gælder både, når han går i naturen med kameraet, og når han bag efter nørder med redigeringen af billederne.