Bestil feriedagpenge

Feriedagpenge er en form for dagpenge til dig, der har været på dagpenge eller på barselsdagpenge i en periode i ferieåret, og derfor ikke har optjent nok ferie fra en arbejdsgiver. Se og bestil dine feriedagpenge her.

Søg feriedagpenge

Du bestiller dine feriedagpenge på  Mit Krifa – selve bestillingen foregår ved, at du udfylder en ansøgning. Du kan tidligst søge fem uger før ferien, og dine feriedagpenge bliver udbetalt ugen før, du holder ferie.

Hvorfor skal du udfylde en ansøgning?

Det skal du, fordi feriedagpenge – i modsætning til de feriepenge, du optjener i et arbejdsforhold – kun udbetales, hvis du opfylder en række feriedagpenge-regler og betingelser

Dine feriedagpenge kan blive for gamle

Du skal være opmærksom på ansøgningsfristen:

 • Du skal have brugt de feriedagpenge, som du optjener i perioden fra den 1. september 2022 til og med 31. august 2023 inden udgangen af december 2023.

 • Du skal have søgt om dine feriedagpenge senest den 31. januar 2024!

 • Når du ikke at holde ferien, eller søger du for sent? Så kan du desværre ikke få udbetalt dine dage med feriedagpenge.

Se dine feriedagpenge

Du kan altid holde øje med dine feriedagpenge på Mit Krifa i dit feriedagpenge-regnskab.  

Du skal være opmærksom på, at dit feriedagpenge-regnskab viser antallet af dage med feriedagpenge, du har optjent og ikke beløbet på dine feriedagpenge.  

Antallet af dage med feriedagpenge bliver løbende opdateret, hver gang du får udbetalt dagpenge, barselsdagpenge eller feriedagpenge.  

Se, hvor meget du kan få udbetalt i feriedagpenge.

Sådan optjener du feriedagpenge 

Du optjener 2,08 dage med feriedagpenge for hver hele måned, du modtager dagpenge, barselsdagpenge eller feriedagpenge. Du kan bruge dine dage med feriedagpenge, samtidig med du optjener dem. 

Det er det, der kaldes samtidighedsferie.  

Får du fx dagpenge for hele september, har du optjent 2,08 dage med feriedagpenge, som du kan holde i oktober eller gemme til senere i ferieåret.  
 
Får du ikke udbetalt dagpenge eller barselsdagpenge for en hel måned? Så bliver antallet af dage med feriedagpenge mindre.

Feriedagpenge-regler og betingelser

Du skal først bruge al den ferie, du har optjent hos en arbejdsgiver, inden du kan få udbetalt dine feriedagpenge.    

Derudover skal du blandt andet også opfylde nedenstående feriedagpenge-regler:

 • Du skal have ret til dagpenge – du må fx ikke være syg på ferietidspunktet, lige som du hellere ikke må få udbetalt løn under ferien
 • Du skal være medlem af en dansk a-kasse
 • Du skal være enten lønmodtager eller ledig
 • Du skal holde ferie

Hvis du er ledig på ferietidspunktet

Du skal huske også at melde ferie på jobnet.dk senest 14 dage før ønsket ferie.

Find flere svar om feriedagpenge

Hvad er feriedagpenge?

Feriedagpenge er en form for dagpenge, som du har mulighed for at få udbetalt, når du holder ferie - hvis du ikke har optjent ferie nok til ferieåret hos en arbejdsgiver, fordi du enten har været på dagpenge eller barselsdagpenge i en periode af ferieåret. 

Men i modsætning til feriepenge fra en arbejdsgiver, der fungerer som en opsparing, så er feriedagpenge en ydelse.

At feriedagpenge er en ydelse betyder, at:

 • Du skal søge om dine feriedagpenge – præcis ligesom du søger om dagpenge og barselsdagpenge.
 • Du skal opfylde en række feriedagpenge-regler og betingelser for at få dine feriedagpenge udbetalt. 
 • Du kan ikke overføre dine feriedagpenge til næste ferieår, hvis du ikke når at bruge dine dage med feriedagpenge inden for ansøgningsfristen.

Se ansøgningsfristen for feriedagpenge

Vil du holde mere ferie, end du har optjent feriedagpenge til?

Du må gerne holde mere ferie, end du har optjent feriedagpenge til – men du kan kun få udbetalt feriedagpenge for de antal dage, du har optjent på det tidspunkt, hvor du holder ferie. 

Har du fx har fået udbetalt dagpenge for hele september, har du optjent 2,08 dage ved udgangen af september. Hvis du vælger at holde 5 dages ferie i oktober, har du to muligheder:

 1. Du kan vente med at søge, indtil du har optjent feriedagpenge nok til at dække hele ferien. Feriedagpengene bliver så udbetalt på én gang.

 2. Du kan søge om at få udbetalt de 2,08 dage, du har optjent i september, og så søge om de sidste dage, efterhånden som du optjener dem. Vælger du at søge løbende, skal du udfylde en ny ansøgning for hver portion feriedagpenge, efterhånden som du optjener dem, og feriedagpengene bliver udbetalt over flere omgange.

Optjener man pension af feriedagpenge?

 • Du optjener pension af dine feriedagpenge.
 • Du skal ikke selv gøre noget – det sker nemlig helt automatisk og helt uden at du får mindre udbetalt.
 • Det kaldes obligatorisk pension.

Hvis du skifter a-kasse

Dine feriedagpenge flytter automatisk med, hvis du skifter a-kasse. Og du skal altid søge om feriedagpengene i den a-kasse, du er medlem af på ferietidspunktet.

Samtidsferie - kort fortalt

Du optjener feriedagpenge i en periode på 12 måneder fra 1. september til 31. august.  

I den periode optjener du 2,08 dage med feriedagpenge for hver måned, du får udbetalt 160,33 dagpenge-timer  

Får du udbetalt mindre (fx hvis du får supplerende dagpenge) bliver antallet af dage med feriedagpenge tilsvarende mindre.  

Du kan bruge feriedagpengene i perioden fra 1. september til 31. december året efter – du har altså 16 måneder til at holde din ferie.

Forsød ferien med masser af sjove oplevelser

Med Tjoose app’en får du op til 50 % rabat på oplevelser for både børn og voksne.