Forside/ Find svar/ Dagpenge
Forside/ .../ Dagpenge

Find svar om dagpenge

På denne side finder du svar på det meste. Brug søgefunktionen eller vælg et emne i menuen.

Oftest stillede spørgsmål om dagpenge

 • Hvornår skal jeg sende dagpengekort, og hvornår udbetales dagpenge?
  Du kan udfylde dit dagpengekort fra 6. sidste bankdag kl. 00.05. Indsendelsesfristen er 4. sidste bankdag kl. 19.00, hvis du vil være sikker på, at dine dagpenge bliver udbetalt på din NemKonto af Krifas A-kasse den sidste bankdag i måneden.
 • Hvordan melder jeg mig ledig?
  Når du bliver ledig, er der mange ting at holde styr på. Vi har derfor lavet en guide til dig med de fire trin, du skal gennemføre for at melde dig ledig.
  Det er vigtigt, at du gennemfører trinnene senest på din første ledighedsdag.
 • Hvor mange jobs skal jeg søge?
  Du skal være realistisk og aktiv i din jobsøgning. Hvad det vil sige at være realistisk og aktiv, er individuelt, og du skal derfor i samarbejde med os skrive dine målsætninger ned i en jobsøgningsaftale, og det er i forhold til denne aftale, at du skal søge job.
 • Hvor meget kan jeg få i dagpenge?
  Din dagpengesats afhænger af de 12. måneder, du har tjent mest, ud af de sidste 24. måneder eller om du er nyuddannet.
 • Kan jeg få dagpenge, hvis jeg selv siger op?
  Hvis du selv siger dit job op, får du i udgangspunktet en karantæne på 111 timer, der skal afvikles, inden vi kan udbetale dagpenge til dig. Du kan undgå karantænen, hvis du har en gyldig grund til at sige op. Det er os, der vurderer, om du har en gyldig grund. Vi anbefaler, at du kontakter os, inden du siger dit job op.
 • Hvad gør jeg, hvis jeg bliver syg?
  Hvis du bliver syg, mens du er ledig, skal du melde dig syg på Min Side på jobnet.dk. Så får vi automatisk besked. Hvordan du derudover skal forholde dig, afhænger af, hvor længe du er syg, og om du fx modtager supplerende dagpenge eller er i gang med en uddannelse.
 • Hvad sker der, når jeg har opbrugt mine 3.848 timer med dagpenge?
  Du kan få dagpenge i 3.848 timer (2 år) inden for 36 måneder. Når du nærmer dig udløbet af din dagpengeperiode, har du to muligheder for at fortsætte med at få udbetalt dagpenge. Du kan få en ny dagpengeret eller du kan forlænge din eksisterende dagpengeret.
 • Hvis jeg bliver ledig pga. konflikten

  Du kan desværre ikke få udbetalt dagpenge eller feriedagpenge, hvis du bliver ledig på grund af konflikten. Hvis du er medlem af Krifa Basis eller Krifa Plus, kan du søge om konfliktudbetaling.

Fik du ikke svar på dit spørgsmål?
Få styr på jobsøgningen hjemmefra
Med Krifas online jobsøgningsforløb får du hjælp til alle de spørgsmål og udfordringer, som kan dukke op, lige fra du har meldt dig ledig, til du finder drømmejobbet.