Meld dig ledig

Du skal melde dig ledig på jobnet.dk senest den første dag, du er ledig og du skal søge om dagpenge hos din a-kasse. Få det fulde overblik over, hvordan du melder dig ledig her.

Hvordan melder jeg mig ledig?

Du melder dig ledig ved at følge de fire trin nedenfor.

Det er vigtigt, at du husker alle fire trin - du kan nemlig først  få dagpenge, når du har meldt dig ledig, og a-kassen har godkendt din ansøgning om dagpenge.

1. Meld dig ledig på Jobnet.dk

Du skal melde dig ledig på jobnet.dk senest den første dag, du er ledig.

Når du melder dig ledig på jobnet.dk, skal du også oprette dit CV hurtigst muligt. 

2. Søg om dagpenge hos Krifa

Du skal søge om dagpenge hos Krifa.

Det gør du ved at udfylde din ansøgning om dagpenge (ledighedserklæring) på Mit Krifa

3. Start din jobsøgning

Du skal søge job fra første dag, du er ledig og registrere din jobsøgning under 'Joblog' på jobnet.dk.

4. Hold øje med besked fra os

Det er vigtigt, at du holder øje med din Krifa Boks (Bare rolig, du får besked på mail, når der er nyt i din Krifa Boks).

Er du nyuddannet og skal melde dig ledig?

  
Husk at give os besked om, at du ønsker at bruge din uddannelse til at få ret til dagpenge senest 14 dage efter, at du er færdig med din uddannelse.

Læs om dagpenge som nyuddannet

Får jeg automatisk dagpenge, når jeg har meldt mig ledig? 

For at få ret til at modtage dagpenge, når du er ledig, skal du først søge om dagpenge og have ansøgningen godkendt hos a-kassen.  

Du har først søgt om dagpenge, når du har meldt dig ledig på Jobnet.dk, lagt dit CV derind og udfyldt din ansøgning om dagpenge (ledighedserklæring) til os. Det er altså ikke nok, at du at du kun søger om dagpenge hos os.  

Husk, at du – udover at melde dig ledig - skal opfylde en række krav for at have ret til dagpenge.

Hvornår får jeg svar på min ansøgning om dagpenge? 

Vi kigger på din ansøgning om dagpenge hurtigst muligt og senest inden for to uger. I nogle tilfælde kan det dog tage længere tid. 
 
Du hører fra os, hvis vi har spørgsmål - eller hvis vi mangler noget for at kunne behandle din ansøgning færdig.

Du får besked i Krifa Boks, så snart vi er færdige med at behandle din ansøgning.

Hvornår får jeg mine dagpenge? 

Bliver din ansøgning om dagpenge godkendt, vil du få dine dagpenge udbetalt i slutningen af måneden med tilbagevirkende kraft fra den dato, du meldte dig ledig på jobnet.dk. For at få dine dagpenge udbetalt, skal du udfylde et dagpengekort på Mit Krifa.  

Vi har lavet en guide til dig, der er ledig for første gang, som klæder dig på til at udfylde dit dagpengekort.  

Du finder guiden til dagpengekort her

Find flere svar om at melder sig ledig

Hvornår skal jeg melde mig ledig?

Du skal melde dig ledig den første dag, du er ledig. Det vil i de fleste tilfælde sige dagen efter, at din opsigelse eller kontrakt med din tidligere arbejdsgiver udløber. Det skal du også gøre, selvom du har ret til dagpengegodtgørelse (g-dage)

Du skal melde dig ledig på jobnet.dk og udfylde en ledighedserklæring hos din a-kasse.  

Følg disse 3 trin til at melde dig ledig

Hvad betyder det, at jeg skal søge job fra første dag, jeg er ledig?

 
At være jobsøgende fra den første dag, du har meldt dig ledig, betyder, at du skal begynde at søge job. Altså ikke forstået på den måde, at du skal nå at sende en jobansøgning samme dag, men som i, at du skal begynde at orientere dig om, hvilken retning du gerne vil gå og se på ledige stillinger.  

Det er vigtigt, at du registrerer din jobsøgning og jobsøgningsaktiviteter hver uge (og altså også den første uge, du er ledig). Det gør du under ’joblog’ på jobnet.dk.  

Husk, at ‘søge job’ og at ‘registrere job på joblog’ ikke er det samme. Du har altså ikke søgt et job, bare fordi du har registreret jobbet i jobloggen.

Hvornår skal jeg melde mig ledig ved selvforskyldt ledighed?

Har du selv sagt op eller er skyld i, at du er ledig - altså selvforskyldt ledig – skal du stadig melde dig ledig på din første ledighedsdag.  

Som selvforskyldt ledig får du karantæne i a-kassen, før du vil kunne få dagpenge. Den karantæne bliver kun afviklet, så længe du er meldt ledig.  

Læs mere om karantæne i a-kassen

Hvis man glemmer at melde sig ledig

Glemmer du at melde dig ledig senest på din første ledighedsdag, kan du gå glip af nogle af dine dagpenge. A-kassen udbetaler nemlig kun dagpenge for den periode, hvor du har været meldt ledig. Meld dig derfor ledig, så snart du kommer i tanke om, at du har glemt det.  

Se de 3 trin til at melde dig ledig

Hvad gør jeg, hvis jeg er syg på min første ledighedsdag?

Er du så uheldig, at du er syg på din første ledighedsdag, skal du kontakte Borgerservice  og sygemelde dig der. Du skal nemlig have sygedagpenge under sygdom - og ikke dagpenge. 

Du skal først melde dig ledig hos a-kassen og jobnet.dk, når du igen er rask og har brug for dagpenge.

Find din lokale Borgerservice her

Hurtig hjælp ved opsigelse

Tag fat i os, lige så snart du ved, at du bliver ledig. Så får du hurtigt hjælp til jobsøgningen allerede i din opsigelsesperiode og blive godt klædt på til at finde dit næste job.