Skal du tjene mere for at være sikret? Læs her, hvordan du møder velforberedt op til forhandlingen om flere tal på lønsedlen.
Forside/ Inspiration til dit arbejdsliv/ Arbejdsvilkår/ Du er bedre sikret med en højere løn
Forside/ .../ Du er bedre sikret med en højere løn

En højere løn sikrer dig bedre

Fremover skal du tjene mere end 233.376 kr. årligt for at have ret til dagpenge, hvis du mister dit arbejde. Skal du tjene mere for at være sikret? Læs her, hvordan du møder velforberedt op til forhandlingen om flere tal på lønsedlen.

Ikon artikel
Journalist
Anne Bjerregaard Bang

Selvom din løn måske ikke er det vigtigste for din arbejdslyst, betyder den alligevel noget for din faglige selvopfattelse og for, at du føler dig anerkendt for din indsats. Nu betyder den også noget for din ret til dagpenge.

Er tiden inde til mere i løn?

Hvem kan ikke bruge lidt ekstra i lønposen? Gå efter en lønforhøjelse ved næste lønforhandling.

Vi har samlet vores bedste råd til din lønforhandling her. Du kan blandt andet læse om, hvordan du forbereder gode argumenter til din chef, og hvordan du bedst griber selve samtalen an.

Er du medlem af Krifa Basis eller Krifa Plus, kan du booke en telefonisk samtale med en lønspecialist. Vi finder tid til at tale med dig inden for 48 timer på hverdage.

Alt du skal vide om lønhandling

Din løn kan nu få betydning for din ret til dagpenge

Som noget nyt har din indkomst nu også betydning for, hvornår du kan modtaget dagpenge, hvis du bliver ledig. Dagpengereformen, der gælder fra 1. juli 2017, indfører nemlig et ’’indtægtskrav’’.

Helt konkret betyder det, at du fremover skal have været medlem i en a-kasse i mindst et år og have tjent mere end 238.512 kr. inden for de seneste tre år, for at have ret til dagpenge. Det svarer til 19.083 kr. om måneden, og det er også det beløb, vi regner din dagpengesats ud fra.

I de nuværende regler skal du opfylde et timekrav: Have arbejdet mindst 1924 timer for at få dagpenge. Men fremover kigger vi altså på din indtægt. Her kan du læse mere detaljeret om betingelserne for dagpenge.

Længere optjening når du tjener mindre

Betyder det, at du står helt uden dagpenge-indtægt, hvis du tjener mindre end indtægtskravet? Nej. Så er du bare længere tid om at optjene de 233.376 kroner. Tjener du fx 17.000 kroner om måneden, vil det tage dig 14 måneder i stedet for 12 at tjene nok til at få udbetalt dagpenge.

Brug for vejledning?
Vores a-kassekonsulenter sidder klar til at vejlede dig om dagpengereglerne. 

Var indholdet interessant?
Ja
Nej

Vi har modtaget din kommentar

Dette kan også have din interesse