Familie på ferie, der går med cykler i naturen

Hold ferie som jobsøgende

Som jobsøgende er det også muligt at holde ferie. Så er der en ferie lige om hjørnet, er det en god idé at tjekke, om du kan få udbetalt feriedagpenge til ferien.
Dorte Toft Pedersen

Trænger du også til at trække stikket ud?

Du har måske nogle optjente feriedage, som ligger og venter på dig, og som du kan søge om at bruge i forbindelse med din næste ferie. Når du modtager dagpenge, optjener du nemlig feriedagpenge, som du har mulighed for at bruge, når du skal holde ferie. 

Hjælp til ansøgning og CV

Vi har samlet alt, du skal bruge for at skrive en god ansøgning og et skarpt CV lige her:

Sådan gør du

Du kan hurtigt se, om du har optjent feriedage ved at gå ind på Mit Krifa. Antallet af dage bliver løbende opdateret, hver gang du får udbetalt dagpenge, barselsdagpenge eller feriedagpenge.

For at kunne få feriedagpenge skal du på Mit Krifa udfylde en ansøgningsblanket om feriedagpenge.

Når du sender din ansøgning, oplyser du, om du har brugt de dage, du eventuelt har optjent ved en tidligere arbejdsgiver. Feriedage, som du har optjent ved en arbejdsgiver, skal nemlig være holdt, inden du kan få feriedagpenge.

Søg i god tid

Hvis du har optjent feriedagpenge, som du gerne vil have udbetalt til en kommende ferie, så skal du huske at søge i god tid, hvis du gerne vil have pengene udbetalt til feriens start.

Du kan tidligst søge fem uger før ferien, og feriepengene bliver udbetalt ugen før, du holder ferie.

Det er vigtigt, at du også melder ferie til jobcenteret/jobnet minimum 14 dage før, du vil holde din ferie. På den måde vil du ikke blive indkaldt til samtale eller blive sendt i job under din ferie. 

Hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os på 7227 7227.

Rigtig god ferie!

Vil du vide mere om feriedagpenge?

Har du brug for at vide mere om reglerne for feriedagpenge, fx hvordan du optjener dem og søger om at få dem udbetalt?