7 gode råd til din jobsamtale

I denne podcast får du inspiration til at gå til jobsamtale. Lyt med og få konkrete tips til, hvordan du forbereder dig godt til samtalen, og hvad der er vigtigt at huske, når du sidder til samtalen.
7 gode råd til din jobsamtale
00:00:00
00:30:22
Bessie Rauff

I podcasten får du 7 tips til din jobsamtale af William Enevold Ehmsen, som er kontaktcenterchef i Krifa. Han har stor erfaring i at ansætte folk og har siddet med til 100-vis af jobsamtaler.  

I denne jobcast deler han ud af sine erfaringer med at vurdere ansøgere. Du vil blive klogere på, hvad du bør forberede dig på inden samtalen, og hvilke spørgsmål du sandsynligvis bliver stillet, når du sidder overfor din måske kommende arbejdsgiver. Du får også gode råd til, hvordan du tackler din nervøsitet. 

 • 1
  Kend virksomheden

  Det er vigtigt, at du som ansøger bruger tid på at undersøge virksomhedens værdier og forholder dig til, om de passer til dig. På den måde virker du også forberedt til samtalen.

 • 2
  Vær troværdig

  Du skal være ærlig og troværdig omkring eventuelle udfordringer. Virksomheden vil gennemskue det, hvis du ikke er ærlig.

 • 3
  Bliv konkret

  Vær konkret og præcis. Bliver du bedt om at fortælle om dig selv, så fortæl ikke din livshistorie, men fortæl om dine kompetencer og menneskelige egenskaber, som passer til jobbet. Kom også gerne med konkrete eksempler på noget, du har opnået eller ændret i dit tidligere job.

 • 4
  Forbered relevante spørgsmål

  Spørg eventuelt om der er noget, arbejdsgiver er i tvivl om, som du kan uddybe. Klassiske spørgsmål kan handle om teamsammensætning, hjemmearbejdsdage, og hvornår de forventer, at du leverer resultater.

 • 5
  Hav styr på formalia

  Medbring ansøgning, CV og forberedte spørgsmål, samt telefonnumre på tre relevante referencer. Referencerne skal give et klart billede af dig som medarbejder.

 • 6
  Behandl din fortid ordentligt

  Hvis du har et møgjob, som du gerne vil væk fra, så skal du alligevel behandle dit nuværende job respektfuldt. Virksomheden er ikke interesseret i at høre, hvad du gerne vil væk fra, men vil høre, hvorfor du gerne vil arbejde hos dem.

  Skjul heller ikke “huller” i dit CV. Vær ærlig og fortæl, hvad du har lært af pauserne, hvad enten det skyldes stress eller ledighed. Det kan fremlægges som en styrke.

 • 7
  Jag nervøsiteten på flugt

  Nervøsitet er normalt og helt ok. Hvis du er meget nervøs, så sig du er nervøs, fordi du så gerne vil jobbet. Jobsamtalen er som en første date. Vær den bedste udgave af dig selv og vær nysgerrig og positiv. 

10 typiske spørgsmål til jobsamtalen

Forberedelse inden jobsamtalen er vigtig, så du har ro i maven og føler dig 100 % klar til at vise, hvem du er. Her kan du forberede dig på de spørgsmål, du kan få til jobsamtalen.

Hold dig opdateret på Krifa Podcast

Vi tager løbende nye og spændende emner op i vores Podcast og for at være sikker på at du får hørt det hele kan du nu abonnere og følge os på både Spotify, SoundCloud Apple Podcast og Google Podcast. Hop ind og abonner, så du ikke går glip af noget!