Hvem er vi?

 Her kan du blive klogere på, hvad Krifa arbejder for og står for.

Arbejdslivsbevægelse med mennesket i fokus

Vi er en fagforening og a-kasse, som har vores medlemmers ryg, når de oplever udfordringer i arbejdslivet. Men vi er meget mere end det. Vi er mennesker, der hjælper mennesker.

Vi ser os selv som en arbejdslivsbevægelse, der følger vores medlemmer gennem hele arbejdslivet. I overgange mellem livsfaser. I skift mellem jobtyper. I op- og nedture. Vores fokus er det hele liv og det hele menneske.

For os handler arbejdslivet mindre om fag og mere om, hvordan du har det, med det du laver. For på den måde tilpasser vi os fremtidens arbejdsmarked, hvor vi kommer til at se nye måder at designe arbejdslivet på.

Mission

Vi er en arbejdslivsbevægelse, der fremmer god arbejdslyst for alle

Arbejde er en stor del af menneskers liv - vi bruger faktisk halvdelen af vores vågne tid på at arbejde. Derfor skal arbejdslivet helst give mening. Mennesker skal opleve tryghed, inspiration og udvikling i deres arbejdsliv – både når det går godt, og når der er brug for hjælp og støtte.

I Krifa har vi gjort det til vores mission at fremme arbejdslysten og trivslen på de danske arbejdspladser. Det har vi gjort, fordi det er en af de vigtigste samfundsdagsordener i disse år, hvor den mentale sundhed på arbejdsmarkedet i den grad har vist sig at være udfordret. Det kan vi som arbejdslivsbevægelse og samfundsaktør ikke være ligeglade med.

Vores mission udspringer af vores værdier og syn på mennesker, og vores opgave er at fremme menneskers arbejdsliv og påvirke arbejdspladser og samfundet i retning af bedre arbejdslyst.

Vision

Flere skal opleve god arbejdslyst

I Krifa drives vi af vores vision om, at flere skal opnå god arbejdslyst. Arbejdslysten er en dynamisk og individuelt oplevet størrelse. Den består af syv faktorer, der tilsammen forklarer størstedelen af danskernes arbejdslyst og et antal individuelle faktorer – afhængig af, hvem vi er.

At flere skal opnå god arbejdslyst udtrykker ikke kun et antal, men også graden af arbejdslyst og dermed det aftryk, Krifa ønsker at sætte hos flere. Det gælder både medlemmer, på arbejdspladser, i arbejdsfælles - skaber og i samfundet generelt.

Værdier

Krifa er en værdibåret organisation, og vi ønsker, at alle vores handlinger og aktiviteter skal tage udgangspunkt i vores værdigrundlag.

Eksperter i arbejdslyst og trivsel 

Vi ved, hvad vi taler om, når det kommer til danskernes arbejdslyst. 

Siden 2015 har vores Videncenter for God Arbejdslyst forsket i, hvordan arbejdslysten står til på de danske arbejdspladser, og hvad der skal til for at forbedre den.

Vi står også bag trivselsplatformen GAIS, som er en digital platform, der gør det nemt for alle at komme i gang med at måle, forstå og forbedre deres arbejdslyst.

Læs mere

Hvem er vi? Det handler om god arbejdslyst - hver dag

Det handler om god arbejdslyst - hver dag!

Bliv klogere på, hvordan vi hver dag gør en forskel for tusindvis af danskere gennem vores arbejde for trivsel på de danske arbejdspladser.