Billede af lagermedarbejder Mihai Gheorghiu

Arbejdsplads overholdt ikke regler: Mihai sagde fra og blev fyret

31-årige Mihai Gheorghiu arbejdede på et lager, hvor Arbejdstilsynets retningslinjer ikke blev overholdt. Han sagde fra og få dage efter blev han fyret. Krifa hjalp ham med at få godtgørelse for en uberettiget fyring.
Mihai Gheorghiu var ikke i tvivl. De opgaver, han og hans lagermedarbejder-kollegaer dagligt blev pålagt at udføre, var i strid med Arbejdstilsynets retningslinjer. Efter længere tids overvejelser om, hvad han kunne gøre ved det, kontaktede han Krifa for at få hjælp: 

- Vi var pressede og fik dagligt opgaver med manuel håndtering, hvor vi skulle løfte tunge kasser og derved for mange kilo. Det var ikke i orden, og derfor kontaktede jeg Krifa, som rådede mig til at tage fat i min arbejdsmiljørepræsentant og derefter Arbejdstilsynet, hvis der ikke blev gjort noget ved det, fortæller Mihai Gheorghiu. 
 

Medarbejderen ved Krifa var meget hjælpsom og faglig dygtig. Jeg følte fuldstændig, at han forstod den situation, jeg stod i, og jeg havde slet ikke forventet at få så meget hjælp, som jeg fik.

- Mihai Gheorghiu, lagermedarbejder

En uberettiget fyring

Da der ikke skete nogle ændringer på arbejdspladsen, efter at Mihai havde snakket med arbejdsmiljørepræsentanten, tog han kontakt til Arbejdstilsynet. Kort tid efter blev han kaldt til samtale hos chefen: 

-  Pludseligt blev jeg kaldt til møde hos min chef og fik at vide, at jeg var opsagt. De kom ikke med en ordentlig begrundelse, og jeg følte mig uretfærdigt behandlet. Jeg fik derfor Krifa til at se mit opsigelsesbrev igennem, og de vendte hurtigt tilbage og sagde, at jeg var blevet opsagt usagligt og derfor havde ret til en godtgørelse, fortæller Mihai Gheorghiu. 
 

Krifa hjalp mig med at få den godtgørelse, som jeg havde ret til. Det endte med at jeg fik, hvad der svarede til en månedsløn, hvilket jeg er rigtig glad for.

- Mihai Gheorghiu, lagermedarbejder

Fik en månedsløn i godtgørelse

- Krifa hjalp mig med at få den godtgørelse, som jeg havde ret til. Det endte med, at jeg fik, hvad der svarede til en månedsløn, hvilket jeg er rigtig glad for, fortæller Mihai Gheorghiu.

Mihai var på daværende tidspunkt medlem af to fagforeninger, men efter at have vendt sagen med begge fagforeninger, følte han, at han kunne få den bedste hjælp hos Krifa og valgte derfor, at Krifa skulle køre sagen om godtgørelse for ham. 

- Jeg valgte at køre sagen hos Krifa, da min vurdering var, at de kunne hjælpe mig bedst. Den anden fagforening kunne kun hjælpe mig med at få 2 ugers løn i godtgørelse, hvorimod Krifa kunne skaffe mig 4 uger, fortæller han og tilføjer: 

- Medarbejderen ved Krifa var meget hjælpsom og fagligt dygtig. Jeg følte fuldstændig, at han forstod den situation, jeg stod i, og jeg havde slet ikke forventet at få så meget hjælp, som jeg fik, siger Mihai Gheorghiu.

Vi hjælper dig uanset fag og branche

Oplever du problemer på jobbet, så husk at du altid kan ringe til os og få råd og vejledning på tlf. 7227 7227 alle hverdage fra 7.00-18.00.