Foto af brolæggerlærling Michael Staal Therkildsen

Michaels læreplads gik konkurs: “Krifa tog hånd om det hele - og mere til”

41-årige Michael Staal Therkildsen fik sig noget af en overraskelse, da den virksomhed, hvor han var i voksenlære som brolægger, gik konkurs. For hvad gør man, når man står midt i et uddannelsesforløb, og den virksomhed, man er i lære hos, går konkurs?
- Jeg ringede til Krifa for at høre, hvad jeg skulle gøre, fordi jeg manglede at få noget af min løn fra virksomheden. Og de vidste heldigvis lige, hvad jeg skulle gøre, og faktisk gjorde de mig også opmærksom på, at jeg kunne søge erstatning for afbrudt uddannelsesforløb, og det var jeg ikke klar over, fortæller Michael Staal Therkildsen og tilføjer: 

- Krifa tog hånd om det hele - og mere til. Der var ret mange ting, jeg ikke vidste, at jeg skulle gøre, som jeg fik hjælp til, fortæller han.

Jeg synes, at Krifa havde en god forståelse for min situation og mit fag. Jeg kunne spørge om alt, og de kunne hjælpe mig med det hele.

- - Michael Staal Therkildsen, Brolæggerlærling
Hvis ens arbejdsgiver går konkurs, eller af en anden årsag ikke har udbetalt løn, feriepenge, pension osv., har man mulighed for at anmelde sit krav om løn hos Lønmodtagernes Garantifond og få godtgørelse. Her skal der sendes forskellige papirer som dokumentation, hvilket Michael oplevede udfordringer med.

- Jeg er lidt ordblind, og der er mange ting, der skal udfyldes og læses, og det kan være svært. Så her fik jeg hjælp af Krifa til at få udfyldt det hele rigtigt. Det var rart og gjorde mig sikker på, at der ikke var noget, jeg havde overset, fortæller han.

Fik udbetalt mere end forventet

Michael er meget glad for den hjælp, han fik af Krifa og det resultat, der kom ud af det:

- Det endte med, at jeg både fik den løn, jeg ikke havde fået, en godtgørelse for at mit uddannelsesforløb var blevet afbrudt, og derudover så opdagede konsulenten hos Krifa også, at der faktisk var noget løn fra tidligere, som jeg ikke havde fået, da hun kiggede mine lønsedler igennem, så det fik jeg også. Så jeg er meget tilfreds, fortæller han og tilføjer:

- Jeg synes, at Krifa havde en god forståelse for min situation og mit fag. Jeg kunne spørge om alt, og de kunne hjælpe mig med det hele, siger Michael. 

Michael har nu fundet sig en ny læreplads, hvor han kan fortsætte sit uddannelsesforløb. 
 

Vi hjælper dig uanset fag og branche

Oplever du problemer på jobbet, så husk at du altid kan ringe til os og få råd og vejledning på tlf. 7227 7227 alle hverdage fra 7.00-18.00.