Afspænding - Få ro i krop og tanker

Få ro i krop og tanker

Lyt til "afspænding" eller "pusterummet".

Styrk din evne til at fokusere og mindske stress ved at lade din krop og dine tanker falde til ro, så du kan finde ny energi. Det kan du gøre ved at lytte til ”afspændingsøvelser” på 10-17 min. eller et kort ”pusterum” på 3 min.

Afspænding

Afspænding er et redskab du kan bruge til at få sænket dit stressniveau, blive nærværende eller falde til ro inden du skal sove. Du skal prøve det nogle gange, før du kan vurdere om det gavner dig, og det største udbytte får du ved at bruge det hver dag. Sæt dig godt til rette eller læg dig på gulvet eller sofaen og lyt enten til den korte eller lange version. Når du bliver rutineret kan du lave afspændingen uden at lytte til øvelserne. Download:

Pusterummet

”Pusterummet” tager 3 min. Du kan bruge den til at lande på arbejdspladsen, derhjemme eller som et mentalt mini-break i en travl hverdag. Lyt gerne til øvelsen flere gange om dagen, når du vil samle dine tanker, sænke dit stressniveau eller tage toppen af tankemylder. Fokus på åndedrættet giver dig nærvær, indre ro og fornemmelsen af at være tilstede i din krop. Pusterummet er en nem måde at aktivere din beroligende del af nervesystemet, der samtidig sænker dit stressniveau. Download:

Føler du dig stresset?

Bliv klogere på stress, lær symptomerne at kende og test om du er stresset med Krifas stresstest.