Lærer foran en tavle

Persontype ENFJ "Lærer"

ENFJ har fokus på at opmuntre andre til at blive enige. Læs mere om persontypen her på siden.

Beskrivelse af ENFJ-typen

ENFJ-typer er ofte gode til at kommunikere og planlægge og har fokus på at skabe udvikling for andre med respekt for deres følelser og behov. 

Du har ofte et højt energiniveau og forsøger med entusiasme og charme at motivere andre omkring dig til at arbejde sammen om et fælles mål. Din indfølings- og indlevelsesevne giver dig et talent for at kunne motivere andre til at udvikle deres potentiale. 

Du er en pligtopfyldende og idealistisk person, der kæmper for den sag, du tror på, med stor ansvarlighed. Du går ikke af vejen for at tage kampen op med dem, som du føler står i vejen for dig. 

Du har det bedst, når du er sammen med andre mennesker og arbejder med sager, der giver mening. Du kan miste energien, hvis du skal bruge for meget tid på detaljer og analyser. 

Du fungerer derfor godt i et job, hvor du kan bruge din intuition og evne til at se muligheder for andre, samtidig med at du kan bruge dit talent for at organisere opgaverne.

Sådan kan du udvikle dig 

Da du ofte fokuserer meget på at opmuntre andre og skabe enighed, kan du blive opfattet som pågående og styrende i din iver for at skabe harmoni i teamet. Da de menneskelige relationer betyder meget for dig, vil du til tider fokusere mere på dette end på selve opgaven, der skal løses. Derfor betyder det også meget for dig, at du har et godt forhold til dine kollegaer.

Det kan også være vanskeligt for dig at tage imod kritik, og du vil være tilbøjelig til at tage det for personligt, og til tider blive skuffet og vred over at andre kan finde på at kritisere dig. 

Du kan gå og bekymre dig unødigt og tvivle på, om det, du gør, er godt nok. Vær derfor opmærksom på at holde balancen mellem saglighed og det personlige. 

Giv dine beslutninger et ekstra check med kølig objektiv logik, inden du handler på dem!

En lille bøn fra ENFJ-typen

”Hjælp mig med kun at gøre det jeg er god til og i øvrigt stole på dig. Kan jeg få det skriftligt?”

Din arbejdslyst på jobbet

Din persontypetest giver også en indikation af, hvad der er vigtigt for din arbejdslyst og trivsel. Der er 7 faktorer, som påvirker, om du trives og har motivation på jobbet: Mening, kolleger, resultater, mestring, balance, ledelse og medbestemmelse. 

Ud fra din persontypetest tyder det på, at mening og kolleger er vigtige for, at du trives i dit job. Du kan lide at samle folk om et fælles mål, som har en større mening. Du kan have udfordringer med din balance, da du ofte tvivler på, om du gør det godt nok og kan have svært ved at finde balancen mellem personligt og fagligt. Det er vigtig for din arbejdslyst, at du har medbestemmelse i, hvordan opgaverne organiseres. Resultater er tilsyneladende mindre vigtige for, om du trives i dit job. 

Det er meget individuelt, hvad der påvirker arbejdslysten. Derfor er det ikke sikkert, at vi har gættet rigtigt ovenfor. Vi anbefaler, at du tager GAIS-testen og finder ud af, hvad der lige præcis påvirker DIN arbejdslyst og trivsel.

Dét stresser ENFJ-typen

Det er forskelligt fra persontype til persontype, hvad der stresser eller presser en på jobbet. Derfor er det vigtigt, at du er opmærksom på, hvad der stresser netop dig. Når du har den viden, kan du gøre noget aktivt ved at flytte dig fra det eller forsøge at mindske det, der øger dit stressniveau.

Det kan stresse dig:

  • at arbejde i et miljø præget af konflikter og kritik

  • at skulle udføre de samme opgaver igen og igen

  • når der sker uforudsete forandringer

  • når du ikke har tid nok til at færdiggøre et stykke arbejde, så det lever op til din standard

  • når du skal tilpasse dig noget, der går imod dine værdier. 

Bliv klogere på de andre persontyper

Læs mere om, hvad der kendetegner de andre persontyper.