En ridder mest hjelm, skjold og sværd

Persontype ENFP "Forkæmper/ridder"

ENFP har fokus på at undersøge alle muligheder. Læs mere om persontypen her på siden

Beskrivelse af ENFP-typen

ENFP-typer er ofte kreative, dynamiske og inspirerende personer, som holder af at hjælpe andre mennesker med at opdage deres potentiale og ressourcer. Dit talent ligger i at kunne se den dybere betydning, finde ind til sandheden og motivere andre. 

For dig ligger der en mening og betydning i enhver handling, der sker omkring dig, hvilket andre kan finde besynderligt og uforståeligt. Du er en meget frihedselskende og fantasirig person, som holder af at diskutere nye idéer og muligheder. Du kaster dig ofte med stor begejstring ud i nye projekter, men taber let lysten, når det bliver rutine. Du bliver tit reddet af de personer, som du har motiveret til at deltage i projektet, og som nu gør arbejdet færdigt for dig. 

Du bliver ofte set som et åbent, fordomsfrit og fleksibelt menneske, der forsøger at skabe harmoni og en let stemning omkring dig.

Du fungerer derfor godt i job, hvor du kan bruge dine evner til at se nye muligheder for andre, og hvor du kan bruge din fleksibilitet.

Sådan kan du udvikle dig 

Du fokuserer meget på nye muligheder og kan have en tendens til at sprede dig for meget, da du har svært ved at sige nej til noget nyt og spændende.

Du trives dårligt og kan blive frustreret med for mange rutiner og strukturer omkring dig. Dette bevirker også, at du ofte springer videre til nogle nye opgaver, før den aktuelle opgave er gjort helt færdig, og derfor bliver opgaven trukket i langdrag. 

Du har ofte svært ved at prioritere og anvende tiden bedst muligt, da du let lader dig distrahere. Harmoni er vigtigt for dig, så din præstation kan være stærkt påvirket af, hvordan du har det med dine kollegaer. 

Vær bedre til at håndtere konflikter på en rolig og saglig facon.

En lille bøn fra ENFP-typen

”Hjælp mig med at holde tankerne på en ti. . . SE, EN FUGL! . . .ng ad gangen.”

Din arbejdslyst på jobbet

Din persontypetest giver også en indikation af, hvad der er vigtigt for din arbejdslyst og trivsel. Der er 7 faktorer, som påvirker, om du trives og har motivation på jobbet: Mening, kolleger, resultater, mestring, balance, ledelse og medbestemmelse. 

Ud fra din persontypetest tyder det på, at er det vigtigt for dig at kunne se mening og betydning i hver handling, du udfører, for at du trives i dit job. Kan du ikke se mening med arbejdet, så er du ligeglad med resultater. Det er vigtigt for din arbejdslyst, at du oplever harmoni og et godt forhold til dine kolleger. Også medbestemmelse er tilsyneladende vigtig for din trivsel. Dårlig ledelse og for faste rammer kan have en negativ virkning på din arbejdslyst. 

Det er meget individuelt, hvad der påvirker arbejdslysten. Derfor er det ikke sikkert, at vi har gættet rigtigt ovenfor. Vi anbefaler, at du tager GAIS-testen og finder ud af, hvad der lige præcis påvirker DIN arbejdslyst og trivsel.

Dét stresser ENFP-typen

Det er forskelligt fra persontype til persontype, hvad der stresser eller presser en på jobbet. Derfor er det vigtigt, at du er opmærksom på, hvad der stresser netop dig. Når du har den viden, kan du gøre noget aktivt ved at flytte dig fra det eller forsøge at mindske det, der øger dit stressniveau.

Det kan stresse dig:

  • at skulle fokusere for meget på fortiden og nutiden

  • at arbejde med gentagne og detaljerede opgaver

  • når du ikke har mulighed for at følge din intuition

  • når din kreativitet begrænses

  • når du skal færdiggøre projekter, før de er klar til det. 

Bliv klogere på de andre persontyper

Læs mere om, hvad der kendetegner de andre persontyper.