Rådgiver

Persontype INFJ "Rådgiver"

INFJ har fokus på at skabe indsigt og stærke værdier. Læs mere om persontypen her på siden.

Beskrivelse af INFJ-typen

INFJ-typer er ofte indsigtsfulde, omhyggelige og principfaste personer, som holder af at hjælpe andre til at få opfyldt deres behov og ønsker. Du har talent for at udvikle og vejlede andre. 

Du har ofte en stærk intuition, der bevirker, at du tit har en fornemmelse af, hvad det handler om, før andre omkring dig ved det. Derfor er du ofte god til at hjælpe andre mennesker med deres personlige vækst.

Din indre verden af visioner og idéer er ofte det, du foretrækker at bruge din tid på, og du kan derfor virke fraværende og vanskelig at forstå for andre. Når du først er tændt på en vision og idé, som giver mening for dig, er der ingen logiske eller praktiske argumenter, som kan få dig til at stoppe, da dit indre engagement og din viljestyrke er meget stærke kræfter i dig. 

Du fungerer derfor godt i et job, der kræver evnen til at fordybe dig og se nye muligheder, samtidig med at du kan bruge din medfølelse for andre, når de praktiske opgaver skal organiseres.

Sådan kan du udvikle dig 

Da du ofte fokuserer meget på at få ny indsigt i opgaverne, har du brug for at kunne arbejde selvstændigt. Dette kan til tider betyde, at du bliver noget ensporet, og andre kan have svært ved at forstå dig, da du ikke altid er god til at inddrage dem i dine indsigter og forståelser. Det kan derfor også være svært for dig at få omsat dine visioner til konkrete handlinger. Derfor kan nogle helt simple pragmatiske løsninger også blive overset, da det ikke er her, du selv har dit fokus.

Du oplever også til tider, at dine gode idéer bliver tabt på gulvet, da du kan have svært ved at få dem fremført og foretrækker at arbejde i det stille. Din higen efter harmoni kan nogle gange bevirke, at du er for ivrig efter at behage andre. 

Da du nyder at koncentrere dig om én enkelt langvarig opgave, kan du være tilbøjelig til at overse andre vigtige opgaver. Dette bevirker også, at du til tider vil opleve at få kritik, som du tager meget personligt.

Vær mere direkte og konkret i din kommunikation.

En lille bøn fra INFJ-typen

”Hjælp mig med ikke at være så perfektionistisk (stavede jeg det rigtigt?)”

Din arbejdslyst på jobbet

Din persontypetest giver også en indikation af, hvad der er vigtigt for din arbejdslyst og trivsel. Der er 7 faktorer, som påvirker, om du trives og har motivation på jobbet: Mening, kolleger, resultater, mestring, balance, ledelse og medbestemmelse.

Ud fra din persontypetest tyder det på, at kolleger har stor betydning for, om du trives i dit job. Derudover er medbestemmelse og god og fri ledelse vigtigt for dig, da du kan lide at arbejde selvstændigt og definere dine opgaver selv. Du går mindre op i at omsætte dine projekter til noget konkret, og derfor tyder det på at resultater har mindre betydning for, om du trives i dit job.

Det er meget individuelt, hvad der påvirker arbejdslysten. Derfor er det ikke sikkert, at vi har gættet rigtigt ovenfor. Vi anbefaler, at du tager GAIS-testen og finder ud af, hvad der lige præcis påvirker DIN arbejdslyst og trivsel.

Dét stresser INFJ-typen

Det er forskelligt fra persontype til persontype, hvad der stresser eller presser en på jobbet. Derfor er det vigtigt, at du er opmærksom på, hvad der stresser netop dig. Når du har den viden, kan du gøre noget aktivt ved at flytte dig fra det eller forsøge at mindske det, der øger dit stressniveau.

Det kan stresse dig:

  • at skulle fokusere for meget på detaljer

  • at arbejde i et miljø præget af konflikter

  • når dit arbejde og dine planer bliver forstyrret

  • når du ikke får nok alenetid

  • når der ikke er en klar plan fra start.

Bliv klogere på de andre persontyper

Læs mere om, hvad der kendetegner de andre persontyper.