Få hjælp til din jobsøgning som ledig i Krifa

Til dig, der er ledig

Få hjælp til din jobsøgning
Vi vil gerne hjælpe med, at du trives i din jobsøgning og finder jobbet, som kan give dig god arbejdslyst. Derfor kan du her få svar på dine spørgsmål og finde alt det, du skal bruge i din tid som ledig.

Kom hurtigt videre...


Ofte stillede spørgsmål

 • Hvordan melder jeg mig ledig?

  Når du bliver ledig, er der mange ting at holde styr på. Vi har derfor lavet en guide til dig med fire trin, du skal gennemføre for at melde dig ledig. Det er vigtigt, at du gennemfører trinnene senest på din første ledighedsdag.

 • Hvordan joblogger jeg?

  Du skal hver uge registrere det antal jobsøgninger, der er aftalt i forbindelse med et møde hos os, i jobloggen. Det aftalte antal vil fremgå af din jobsøgningsaftale, som du finder i din Krifa Boks på Mit Krifa. Jobloggen er på jobnet.dk.

 • Hvor meget kan jeg få i dagpenge?
  Din sats afhænger af de 12. måneder, du har tjent mest, ud af de sidste 24 måneder eller om du er nyuddannet.
 • Må jeg holde ferie som ledig?
  Du må gerne holde ferie, mens du er ledig. Du skal huske at melde ferie til jobcentret senest 14 dage før feriestart. Vi får automatisk besked om ferien.
 • Hvornår skal jeg sende dagpengekort, og hvornår udbetales dagpenge?

  Du kan udfylde dit dagpengekort fra 6. sidste bankdag kl. 00.05. Indsendelsesfristen er 4. sidste bankdag kl. 19.00, hvis du vil være sikker på, at dine dagpenge bliver udbetalt på din NemKonto den sidste bankdag i måneden.

 • Hvad gør jeg, hvis jeg bliver syg?

  Hvis du bliver syg, mens du er ledig, skal du melde dig syg på Min Side på jobnet.dk. Vi får automatisk besked.
  Hvordan du derudover skal forholde dig, afhænger af, hvor længe du er syg, og om du fx modtager supplerende dagpenge eller er i gang med en uddannelse.

Få al den hjælp, du ønsker til din jobsøgning

Som medlem af Krifa Fagforening har du ubegrænset adgang til jobskifte- og karrieresamtaler – vores arbejdslivskonsulenter står altid klar til at hjælpe dig.


Grunden til jeg i sin tid valgte Krifa som min fagforening var, at der altid er hjælp at hente og personlig service. Der er forståelse for mig som individ, hvilket jeg i dén grad satte pris på, da jeg blev syg af stress på mit arbejde. Kontingentet er lavt, og servicen i top. Tak for mange gode år - jeg fortsætter mange år endnu!

- Christina Bay, Fotografassistent

Få inspiration til at komme godt videre

Find artikler, videoer, podcasts og kurser der hjælper dig videre.

Få al den hjælp, du ønsker til din jobsøgning

Som medlem af Krifa Fagforening har du ubegrænset adgang til jobskifte- og karrieresamtaler – vores arbejdslivskonsulenter står altid klar til at hjælpe dig.