Tværfaglig - interview med Henriette - pædagog fyret under sygemelding

Henriette blev fyret under sygemelding: “Det var en enorm tryghed at have Krifa med på sidelinjen”

52-årige Henriette Løgstrup Nielsen blev i efteråret fyret fra sit job som skolepædagog. Fyringen kom midt i en svær periode, hvor hun var sygemeldt med stress.

- Vi kan lige så godt få det overstået. Vi indstiller dig til afskedigelse som skolepædagog.

Sådan lød ordene fra skolelederen, som Henriette var blevet indkaldt til samtale med på kommunen midt under hendes sygemelding med stress. En samtale, som Henriette troede, var en sygesamtale, hvor de skulle snakke om, hvordan hun havde det, og hvornår hun kunne komme tilbage i sit job igen.  

Det var det ikke.  

Der er flere, der har sagt til mig, at hvis jeg skulle komme ud for en situation ift. mit job som pædagog, så var det ikke sikkert, at Krifa kunne hjælpe mig. Men det er jeg bestemt ikke enig i. Jeg tror simpelthen ikke på, at nogle fagforeninger kunne have hjulpet mig bedre.

Tog kontakt til Krifa med samme 

I indkaldelsen til samtalen stod der, at Henriette skulle møde op til sygesamtale på kommunen, og at skolelederen ville være til stede.  

Det undrede Henriette, at hun nu skulle møde op på kommunen, da de tidligere sygesamtaler havde været på skolen. Hendes undren gjorde, at hun inden samtalen tog kontakt til Krifa for at høre, hvordan hun skulle forholde sig til det hele:

- Jeg fik at vide af Krifa-medarbejderen, at hvis der opstod nogle ubehagelige situationer, eller noget jeg var i tvivl om under mødet, så var jeg velkommen til at ringe ham op, så han kunne hjælpe mig med, hvad jeg skulle sige og gøre. Derfor var min første reaktion efter selve fyringen også at bede om en pause, så jeg kunne ringe op til Krifa, fortæller Henriette. 

At have Krifa med gjorde, at jeg ikke følte mig alene med det hele

Krifa-medarbejderen, som Henriette løbende har haft kontakt med under sygemeldingen, kendte heldigvis til forløbet og rådede hende til ikke at skrive under på noget eller at sige noget.

- Det var en enorm tryghed at have Krifa med på sidelinjen under samtalen. Det er jo en svær situation at sidde i, specielt når man i forvejen ikke har det godt. Jeg følte mig meget usikker på mig selv, samtidig med at jeg følte en stor tvivl om, hvad der egentlig var rigtig og forkert at gøre. At have Krifa med gjorde, at jeg ikke følte mig alene med det hele. Og så var Krifa-medarbejderen bare så forstående og medmenneskelig, og det var simpelthen så rart, fortæller Henriette.

Pædagog-medlem fik hjælp i arbejdssag af Krifa

Sag førte til fritstilling og ekstra månedsløn

Henriette følte sig uretfærdigt behandlet, og det stod da også hurtigt klart for hende, at det var med rette. Der var flere ting i både sygemelding-forløbet og fyringen, som ikke var gjort efter bogen. 

- Krifa-medarbejderen siger til mig, at der er belæg for en sag, da der er flere ting i forløbet, der ikke er korrekte. For eksempel har jeg slet ikke fået nok tid til at komme mig oven på min stress-sygemelding. Han går derfor i gang med en partshøring, hvor hele forløbet bliver vendt og drejet. Og ja det ender ud med, at jeg blandt andet bliver fritstillet og får en ekstra månedsløn. Det var virkelig en lettelse for mig, siger Henriette.

Jeg har været meget tryg ved den hjælp, jeg har fået. Når man snakker med Krifa, så handler det ikke bare om regler. De går altid op i, hvordan jeg har det og de ting, som ligger rundt om

Forståelse for min situation og branche

Henriette har flere gange gennem sine 10 års medlemskab hos Krifa lagt øre til andres kommentarer om, hvorfor hun er medlem af Krifa, når hun er pædagog.

- Der er flere, der har sagt til mig, at hvis jeg skulle komme ud for en situation ift. mit job som pædagog, så var det ikke sikkert, at Krifa kunne hjælpe mig. Men det er jeg bestemt ikke enig i. Jeg tror simpelthen ikke på, at nogle fagforeninger kunne have hjulpet mig bedre. Jeg har fået hjælp af Krifa flere gange, og jeg har altid oplevet, at de har haft en stor viden og kendskab til min branche, fortæller Henriette. 

- Jeg har været meget tryg ved den hjælp, jeg har fået. Når man snakker med Krifa, så handler det ikke bare om regler. De går altid op i, hvordan jeg har det og de ting, som ligger rundt om, siger Henriette.

Vi hjælper dig uanset fag og branche

Oplever du problemer på jobbet, så husk at du altid kan ringe til os og få råd og vejledning på tlf. 7227 7227 alle hverdage fra 7.00-18.00.