Se eksempler på ansøgninger og skabeloner du kan bruge til din egen jobansøgning

Ansøgning - eksempler og skabeloner

Her kan du finde eksempler på jobansøgninger og downloade skabeloner, du kan bruge som inspiration til din egen ansøgning.
Indholdsfortegnelse

Download skabelon med eksempel på ansøgning

En god ansøgning skal afspejle dine personlige og faglige kvalifikationer, men samtidig også vise, at du har sat dig ind i den virksomhed, du skriver til.

Download nogle af vores eksempler på en god ansøgning her på siden og hent inspiration i, hvordan de forskellige forslag til jobansøgninger er skræddersyet ud fra den specifikke stilling, branche mm. Find de eksempler, der rammer tættest på din situation – og lad dig inspirere alt det, du vil.

Eksempler på opfordrede ansøgninger – brug som skabelon

Det er en opfordret ansøgning, når du søger en konkret stilling, der har været slået op i f.eks. en jobannonce.

Herunder har vi samlet en række eksempler på opfordrede jobansøgninger fra forskellige brancher, som kan hentes som skabeloner.

Motiveret ansøgning - eksempel på målrettet ansøgning

Cover image

Hvordan skriver man en ansøgning - eksempel

Du skal målrette din ansøgning og CV til stillingsopslaget - men hvordan gør du det? Se vores guide med et eksempel på en ansøgning og CV, som er skrevet til et specifikt stillingsopslag.

3 typiske spørgsmål om ansøgning

Hvordan ser en typisk ansøgning ud?

En ansøgning fylder typisk max. én A4-side og indeholder en overskrift, brødtekst og kontaktoplysninger. Se eksempler på ansøgninger her

Det er derudover vigtigt, at ansøgningen er overskuelig og let at læse. Det kan den blive ved, at du opsætter den i et flot, læsevenligt layout, laver afsnit i teksten, punktopstilling mm. Få flere layout-tips her

Er ansøgning og CV det samme?

Ansøgning og CV er ikke det samme – men de går tæt hånd i hånd, da virksomheder for det meste gerne vil have både en ansøgning og et CV fra dig.

  • En ansøgning beskriver fremtiden, hvor du argumenterer for, hvordan du ud fra dine kvalifikationer og erfaringer kan løse de opgaver, som ligger i stillingen, du søger. Se eksempler på ansøgninger.

  • Et CV beskriver fortiden, hvor du viser de erfaringer, kompetencer og resultater, som du har opnået i tidligere stillinger eller uddannelser. Se eksempler på CV

Er en ansøgning fortrolig?

Hos langt de fleste virksomheder, er det en selvfølge, at ansøgninger behandles fortroligt. Men det kan alligevel være en god idé at nævne det i din ansøgning, hvis du ønsker, at din ansøgning skal behandles fortroligt – blot for at være på den sikre side.

Det er typisk relevant for dig, der søger et nyt job, mens du sidder i en uopsagt stilling. Når du nævner det, minder du samtidig virksomheden om, at de ikke skal kontakte referencer som f.eks. din nuværende chef. Husk dog også at gøre opmærksom på det i dit CV.

Få flere tips til din ansøgning her  


Eksempler på uopfordrede ansøgninger – hent som skabelon

Det er en uopfordret ansøgning, når du søger job ved en virksomhed, selvom de ikke har annonceret ledige stillinger.

Vi har samlet et udpluk af eksempler på uopfordrede ansøgninger, som du kan downloade og bruge som skabelon.


Jobansøgning skabeloner – Sådan gør du

Ovenfor finder du eksempler på ansøgninger inden for forskellige brancher og med forskelligt layout – der alle kan hentes som en skabelon til jobansøgning. Der er både eksempler på opfordrede ansøgninger (også kaldet motiveret ansøgning) og uopfordrede ansøgninger.

Find ud af, om du skal lave en opfordret eller uopfordret ansøgning

Når du klikker på download-knappen under det specifikke eksempel på ansøgning, får du mulighed for at hente eksemplet i en PDF, i en PDF med vejledende kommentarer og som word-skabelon.

Ansøgning skabelon Word

Word-skabelonerne kan du let redigere i og gøre til din egen ved at erstatte eksempel-teksten med din egen ansøgningstekst.


Sådan skriver du en god ansøgning

Der er mange ting at overveje, når du vil skrive en god ansøgning. I eksemplerne her på siden får du inspiration til, hvordan ansøgningen kan gribes an for forskellige typer job. Men når du sidder med din egen ansøgning, er der måske alligevel en masse spørgsmål, der presser sig på.

Hvad skal undersøges inden du går i gang? Hvad skal der stå i overskriften? Og hvordan målretter du ansøgningen? Se vores guide til at skrive den gode ansøgning som tager dig igennem de forskellige trin, der er i en ansøgningsproces.

Hvis du har svært ved at komme i gang, kan det være en god idé at downloade nogle af vores eksempler på gode ansøgninger ovenfor til inspiration.

Få personlig sparring på din jobsøgning

Kunne du bruge en at vende alle dine spørgsmål om ansøgning, CV, karrieremuligheder osv. med? Så book en samtale med en af Krifas jobkonsulenter.