Find svar

Find svar

Vi arbejder for og værner om din trivsel, uanset hvor du er i dit arbejdsliv. Her har vi samlet viden og værktøjer, der hjælper dig på vej.


Oftest stillede spørgsmål

  • Hvordan melder jeg mig ledig?
    Når du bliver ledig, kan der være mange ting at holde styr på. Men du er ikke alene. Vi har nemlig lavet en guide til dig med de ting, du skal gøre for at melde dig ledig fx at tilmelde dig jobcentret senest den første dag, du er ledig.
  • Kan jeg få dagpenge, hvis jeg selv siger op?
    Hvis du selv siger dit job op, får du i udgangspunktet en karantæne på 111 timer, der skal afvikles, inden vi kan udbetale dagpenge til dig. Du kan undgå karantænen, hvis du har en gyldig grund til at sige op. Det er os, der vurderer, om du har en gyldig grund. Vi anbefaler, at du kontakter os, inden du siger dit job op.
  • Hvor meget kan jeg få i dagpenge?
    Din sats afhænger af de 12. måneder, du har tjent mest, ud af de sidste 24 måneder eller om du er nyuddannet.
  • Hvad kan jeg kræve i løn?
    Der er ikke nogen lovgivning, der fastsætter et generelt lønniveau eller mindsteløn. Det afhænger i stedet af en forhandling mellem arbejdsgiver og lønmodtager.
  • Hvad er mit opsigelsesvarsel?
    Dit opsigelsesvarsel afhænger af, hvordan du er ansat. Hvis du er funktionær, findes reglerne for opsigelse direkte i funktionærloven. Er du ikke funktionær, er det derimod et spørgsmål om, hvad du har aftalt med din arbejdsgiver, evt. gennem en henvisning til en overenskomst. Hvis du er i tvivl, send os din kontrakt.
  • Hvad kan jeg få i barsel, og hvor meget barsel kan jeg få?
    Barselsloven giver ret til fravær for moderen i 4 uger før forventet fødsel og 14 uger, efter at barnet bliver født, mens faderen har ret til 2 ugers fædreorlov.
    Hertil kommer 32 ugers forældreorlov, der kan fordeles frit mellem forældrene.

Brug os!

Her kan du se alle de andre fordele, du har som Krifa medlem.