Person står og kigger ud over solrigt landskab på ferie

Må jeg tage på ferie på dagpenge?

Når du er på dagpenge, er der mange regler, du skal kende til. Specielt er der meget at holde styr på, hvis det er første gang. Derfor guider vi dig her i de vigtigste ting, du skal være opmærksom på.
Dorte Toft Pedersen

Du kan godt pakke kufferten, men..

Selvom du får dagpenge, har du mulighed for at tage på ferie. Men du skal fortælle det til din a-kasse og jobcentret 14 dage inden, du tager afsted, og du skal være opmærksom på, at du ikke får dagpenge for de dage, hvor du holder ferie.

Er du i udlandet på ferie i mere end én dag, kan du ikke få dagpenge. Du kan i stedet bruge de feriepenge, som du har optjent fra dit tidligere arbejde. Har du ikke optjent feriepenge, kan du i stedet undersøge muligheden for at få feriedagpenge. Dem optjener du, hvis du får dagpenge fra a-kassen.

Læs mere om feriedagpenge her

Det skal du også huske:

Du skal komme til møder

Det er vigtigt, at du kommer til de møder som din a-kasse indkalder dig til. Du bliver fx indkaldt til et møde senest 14 dage efter, at du har tilmeldt dig jobcentret. Herefter bestemmer du selv, hvor ofte du vil til samtale. Du skal dog til samtale, når du har været ledig i tre og seks måneder.

Du skal følge din jobsøgningsaftale

Så snart du har meldt dig ledig, bliver du indkaldt til en samtale i din a-kasse. Her aftaler I, hvor mange ansøgninger du skal sende om ugen. Aftalen skal holdes, da du ellers risikerer ikke at få dagpenge.

Du skal tjekke din e-boks og e-mail

Du skal huske at tjekke din e-boks og din e-mail. Hvis du er medlem af Krifas a-kasse skal du tjekke Krifaboks, som ligger under MIt Krifa. Det er vigtige informationer, du skal læse og forholde dig til – også selvom der måske er fire sider.

Du skal give besked, hvis du er syg

Hvis du bliver syg, skal du give besked til din a-kasse – også selvom du ikke skal på arbejde. Du kan læse mere om at være syg på dagpenge her

Du må gerne lave frivilligt arbejde

Du må gerne lave frivilligt arbejde, mens du er på dagpenge. Dit frivillige arbejde skal dog altid godkendes af din a-kasse, inden du starter. Der er flere regler omkring frivilligt arbejde. Derfor anbefaler vi, at du kontakter din a-kasse for at høre nærmere, hvis du er interesseret i at lave frivilligt arbejde. Du kan også læse mere om frivilligt arbejde på dagpenge her

Brug din a-kasse til sparring på dine ansøgninger

Brug også din a-kasse til sparring, når du skal sende en ansøgning. Medarbejdere i a-kassen læser mange ansøgninger, og kan derfor give dig god feedback.

Læs mere om sparring på dine ansøgninger her

Du må gerne have et deltidsjob

Har du fået tilbudt et job på deltid, opfordrer vi til, at du kontakter din a-kasse inden du starter. Hvis du starter på et deltidsjob kan du søge om supplerende dagpenge. Reglerne for dagpenge er de samme, som hvis du var ledig på fuldtid. Så selvom du har et arbejde på deltid – skal du stadig søge job på fuldtid, når du får supplerende dagpenge.

Vi håber, at det hjalp dig lidt på vej! Men vil du gerne vide endnu mere, så kan du læse mere om dagpengereglerne her

Få skabeloner til CV

Her kan du downlade skabeloner til CV, som du kan bruge til at lave dit eget CV.