Krifa-formand om pensionsforhandlinger: Vi er mennesker og ikke brikker i en valgkamp

I dag mødes partierne til forhandlinger om pension. Men vi må ikke bruge menneskers fremtid som en brik i en valgkamp, lyder det fra Søren Fibiger Olesen, formand i Krifa.

Den seneste tid har politikerne stået i kø for at foreslå ændringer i pensionsreglerne. Der er bred enighed om, at man gerne vil tage hånd om de nedslidte. Men hvordan, det skal gøres, er mere uklart. Søren Fibiger Olesen, der er formand i fagforeningen Krifa, vil gerne opfordre til, at politikerne husker, at der er tale om rigtige mennesker:

  • Vi må ikke spille hasard med folks fremtid og stille dem noget i udsigt, som ikke har gang på jord. For mange af de nedslidte mennesker er det her ikke bare et komma i en valgkamp, der allerede er i fuld gang. Det er hele deres liv, siger han.

Skal ikke i samme kasse

Mange af de seneste forslag går på, at personer fra bestemte brancher skal kunne gå på pension før andre. Et andet forslag går på, at dem, der kommer tidligt på arbejdsmarkedet, står først i pensionskøen.

  • Vi kan ikke proppe hele brancher ned i den samme kasse. Vi er alle forskellige, og vi har ikke de samme behov. Det bør ikke være et tal eller en kolonne i et Excel-ark, der afgør, om du er nedslidt. Det bør være en lægelig vurdering, siger Søren Fibiger Olesen og påpeger, at tal fra Krifas Videncenter for God Arbejdslyst viser, at arbejdslysten stiger i takt med alderen.
  • Arbejdspladserne bør fokusere på gode seniorløsninger, så det bliver attraktivt at blive på arbejdsmarkedet. Ligesom de mennesker, som er nedslidte og syge, skal kunne trække sig tilbage, når de ikke længere kan holde til at arbejde, fortsætter formanden og tilføjer, at stress kan sætte dybe spor, som også kan have afgørende betydning for, hvor mange år man kan arbejde.

Kontakt

Fie Rødkjær Møller, Pressekoordinator, tlf. 5138 1898, frn@krifa.dk 

Find andre pressekontakter her

Find pressebilleder her