A-kasse for selvstændige i Krifa

A-kasse for selvstændige

Dit økonomiske sikkerhedsnet, hvis du må lukke din virksomhed.
Bliv medlem
Bliv medlem af Krifas a-kasse og få ro i maven som selvstændig. Her sikrer du dig nemlig retten til dagpenge, hvis du kommer ud for at skulle lukke din virksomhed. 

Med Krifas a-kasse får du

Dagpenge som selvstændig
Få op til 20.359 kr./md. i dagpenge, hvis du lukker din virksomhed af den ene eller anden årsag.
Mulighed for lønsikring
Når du har a-kasse, får du mulighed for at købe lønsikring, som kan give dig op til 21.000 kr./md. oven i dagpengene.
Professionel rådgivning
Hvis du vælger at skifte karrierevej, står vi klar til at hjælpe dig videre – du får vejledning i jobsøgning, regler mm.

Kan det betale sig at indbetale til a-kassen som selvstændig?

Det koster 523 kr. i måneden at være medlem af Krifas a-kasse som selvstændig – og beløbet er naturligvis fradragsberettiget. 

Lad os sige, at du har indbetalt til a-kassen i tre år og kommer i en situation, hvor du vælger at lukke virksomheden. Herefter modtager du dagpenge i 2 måneder, inden du kommer i nyt job:

 Indbetaling til a-kassen i 3 år:18.252 kr. (fradragsberettiget) 
 Udbetaling af højeste dagpengesats i 2 måneder: 39.456 kr. (før skat)

Det kan altså hurtigt tjene sig ind at indbetale til a-kassen.
 

Men jeg har ingen planer om at lukke min virksomhed

Selvom du brænder for din virksomhed, og ingen intention har om, at den skal lukke, så viser tal fra Danmarks Statistik, at næsten halvdelen af alle nystartede virksomheder lukker igen inden for de første 5 år. 

3 typiske årsager til lukning af virksomhed er:

  • ejeren mister lysten og vil noget andet - f.eks. andet jobtilbud
  • virksomheden mangler kapital eller kunder
  • uforudsete faktorer som f.eks. sygdom

At blive medlem af en a-kasse fungerer ligesom så mange andre forsikringer. Det kan give sikkerhed i en situation, man ikke planlægger efter. Og skulle det ske, at din virksomhed lukker, er indbetalingen i de fleste tilfælde hurtigt tjent ind.

Meld dig ind i a-kasse i dag!

A-kasse for kun 523 kr./md.

Det skal du også vide om a-kasse for selvstændige

A-kasse for selvstændige giver dig mange fordele

Lang optjeningsperiode – meld dig derfor ind i dag

Som selvstændig kan det tage lang tid at optjene ret til dagpenge, da det kræver, at du kan dokumentere din indtægt - hvilket du først kan gøre, når din årsopgørelse er klar. Tag derfor hurtigst muligt stilling til, om du vil være medlem af a-kassen. Læs mere om reglerne for dagpenge som selvstændig her

A-kasse til selvstændige er fradragsberettiget

Husk, at kontingent til a-kasse er fradragsberettiget. Det gælder også, når du er selvstændig. Det er dog en privat udgift og derfor ikke noget, du kan trække fra i virksomhedens regnskab – derimod kan du få fradrag for det privat, hvilket sker automatisk i årsopgørelsen.

Hjælp kun et opkald væk

Vi ved, der er nok at se til som selvstændig, så vi har gjort det nemt og enkelt for dig at være medlem i Krifas a-kasse. Har du brug for hjælp eller rådgivning, kan du altid ringe til os alle dage fra 7.00-18.00 på tlf. 7227 7227 - så guider vi dig.

Køb Krifa selvstændig sammen med a-kassen, så er der endnu mere hjælp at hente

Krifa Selvstændige - rådgivning og sparring til livet som selvstændig

Udover at have et økonomisk sikkerhedsnet i Krifas a-kasse, kan du også blive medlem af Krifa Selvstændige. Vores professionelle rådgivere bliver dine tætte sparringspartnere i bl.a.:

personalejura
kontrakter
regnskab
arbejdsskade
inkasso
trivsel

Har du ansatte, kan du også sparre med os om alt det personalejuridiske samt rekruttering og ansættelser. Du kan også få hjælp til en pensionsordning - både til dig selv og dine ansatte. 

Alt sammen får du for kun 150 kr./md. - og husk, det kan trækkes fra som driftsomkostning i din virksomhed. 

Læs mere om Krifa Selvstændige

A-kasse selvstændig - spørgsmål

Her får du svar på nogle af de typiske spørgsmål om a-kasse for selvstændige. 

Hvorfor a-kasse som selvstændig?

Når du er medlem af en a-kasse, får du mulighed for at få udbetalt dagpenge, hvis du bliver nødt til at lukke din virksomhed af den ene eller anden årsag og står uden job. Det er derfor vigtigt, at du tager stilling til, om du vil være medlem af en a-kasse som selvstændig. 

Det kan du få i dagpenge som selvstændig

Kan man få dagpenge som selvstændig?

Både ja og nej. 

Har du drevet virksomhed som din hovedbeskæftigelse, skal du have lukket din virksomhed helt for at få ret til dagpenge – og desuden opfylde betingelserne for dagpenge som selvstændig.

Har du derimod drevet virksomhed som bibeskæftigelse, behøver du ikke at lukke din virksomhed helt for at få ret til dagpenge – det vil være supplerende dagpenge. Du skal dog være opmærksom på, hvornår din virksomhed betragtes som bibeskæftigelse.

Hvad koster a-kasse for selvstændige?

Det koster 523 kr. om måneden at være medlem af Krifas a-kasse som selvstændig. 

Betaling til a-kasse er, ligesom ved fagforening og lønsikring, fradragsberettiget og trækkes fra i din årsopgørelse. Du får automatisk fradraget. 

Læs mere om fordelene ved Krifas a-kasse for selvstændige

Hvor meget kan jeg få i dagpenge som selvstændig?

Du kan få op til 20.359 kr. I dagpenge/måneden, når du har lukket din virksomhed og står uden job. Hvor meget, du kan få udbetalt, afhænger dog af, hvordan din indkomst som selvstændig har set ud.

Se her hvordan dine dagpenge beregnes, når du har været selvstændig 

Hvordan beregnes dagpenge for selvstændige?

Beløbet du kan få i dagpenge beregnes ud fra din virksomheds overskud. Har du f.eks. intet overskud i virksomheden, vil du ikke kunne modtage dagpenge - også selvom du har været medlem af a-kassen i et år. 

Beregn din dagpengesats som selvstændig her

Ejer du et selskab regnes beløbet, du kan få i dagpenge, ud fra selskabets overskud + din udbetalte løn fra selskabet. 

For at få den maksimale dagpengesats på 20.359 kr./måneden, skal du have haft et overskud på 280.080 kr. sidste regnskabsår.
6 iphones med skærmbilleder fra tjoose app'en

Rabatter til dig

Når du som selvstændig melder dig ind i a-kassen, får du 10-50 % rabat på et hav af restauranter, butikker og oplevelser igennem appen Tjoose. 

Læs om Tjoose her