Jobsamtalen er første date

Når man skal finde en kæreste, skal man ikke nødvendigvis finde den første og den bedste - sådan er det også med jobbet. Lyt til denne podcast og hør, hvordan du tager første spadestik til et lykkeligt arbejdsliv.
Jobsamtalen er første date
00:00:00
00:27:56
Christina Sander

Jagten på god arbejdslyst begynder, så snart man søger et nyt job. Ligesom når man skal finde en kæreste, bliver man ikke nødvendigvis glad af at vælge den første og den bedste - sådan er det også med jobbet - du skal finde det rigtige arbejde. Og allerede ved jobsamtalen kan du faktisk tage første spadestik til et lykkeligt arbejdsliv.

Podcasten er produceret for Krifa af Bauer Media.

Få en jobskifte- og karrieresamtale

Skal dit arbejdsliv have en ny retning? Få sparring på hvordan, du kommer godt videre i dit arbejdsliv.

Highlights fra podcasten

[2:00] Psykolog Mattias Stølen Due fortæller, hvad der egentlig kendetegner en sund relation.

[3:15] Arbejdslyst er den grundlæggende lyst til at gå på arbejde også på en dårlig dag. Arbejdslysten kan forklares ud fra syv faktorer. At opleve arbejdet som meningsfyldt er det vigtigste.

[4:20] Arbejdslyst har betydning for hele dit liv og hjemmefronten og arbejdslivet påvirker hinanden. Vi kan ikke opdele arbejdsliv og privatliv.

[5:50] Det vigtigste formål med jobsamtalen er at finde ud af om der er god kemi, og der er et godt match. Og man undersøger om virksomheden passer til dig og din personlighed.

[7:49] Brug din samtale til også at være nysgerrig på virksomheden du søger hos og stil spørgsmål.

[9:09] Du skal vise hvem du er til en samtale. For arbejdsgiveren ansætter hele mennesker.

[9:54] Find balancen mellem hvor meget du skal vise af dig selv til en samtale, så du både viser dit professionelle og dit personlige ansigt.

[12:05] Er du nervøs så sig det og fortæl, at det er fordi du rigtig gerne vil jobbet. Vær ærlig omkring dine udfordringer eller omkring kritiske spørgsmål om huller i CV’et. Det kan sagtens gøres konkret og ordentligt.

[16:32] Du skal ikke spørge ind til lønnen til den første jobsamtale. Her handler det om at lære hinanden at kende og vise din værdi ind i stillingen.

[18:35] Løn giver ikke god arbejdslyst og motivation.

[20:20] Vi tillægger vores arbejdsliv for meget værdi i forhold til vores generelle livstilfredshed. Vores nære relationer er afgørende for at vi trives i vores arbejdsliv også.

[24:53] Sørg for at få tjek på processen fremadrettet efter en jobsamtale. Og vær nysgerrig og saml op.

Hold dig opdateret på Krifa Podcast

Vi tager løbende nye og spændende emner op i vores Podcast og for at være sikker på at du får hørt det hele kan du nu abonnere og følge os på både Spotify, SoundCloud Apple Podcast og Google Podcast. Hop ind og abonner, så du ikke går glip af noget!