Jobsøgende person sidder og kigger på sin telefon

Nyttige links til din jobsøgning

Når du er i gang med jobsøgningen, anbefaler vi, at du lader dig inspirere af de mange sider, der indeholder gode tips og tricks til CV'et, ansøgningen og meget mere. Det gør både jobsøgningen lettere og hurtigere.
Michelle Haubo Kogstad Nielsen

Der findes massevis af gode råd til din jobsøgning på nettet. For at gøre det lidt nemmere for dig at finde rundt i, har vi her samlet nogle af de hjemmesider, der vil gøre dig til en haj inden for jobsøgning.

  • https://krifa.dk/godarbejdslyst/jobsoegning Vi har sammensat en værktøjskasse til dig med en række redskaber til din jobsøgning. Du finder både en stor guide til at skrive en god ansøgning, til at sammensætte et skarpt CV og til at forberede dig bedst muligt til jobsamtalen. Du kan også finde konkrete eksempler og skabeloner på ansøgninger og CV, podcasts, webinarer, online forløb og e-bøger - alt sammen designet til at hjælpe dig med at finde drømmejobbet.

  • jobindex.dk Siden er fyldt med gode råd og inspiration. Til din ansøgning og CV finder du masser af skabeloner og guides, og til jobsamtalen er der råd at hente om kropssprog, nervøsitet og meget mere. Der er også inspiration til dig, der stadigvæk studerer. Blandt andet om hvor vigtigt det er at være aktiv jobsøger, allerede inden studiet slutter.

  • hitmedjobbet.dk Her kan du downloade Microsoft Word skabeloner, som er klar til at blive udfyldt med dine oplysninger. Du får hjælp til at opsætte din ansøgning, så dit layout ikke spænder ben for dig. Og du kan finde en række eksempler på spørgsmål, der er ideelle at stille arbejdsgiveren til jobsamtalen. Der findes også en bog ’Hit med jobbet’ med nyttige tips og ideer til din jobsøgning.

  • skrivansøgning.dk Her kan du se konkrete eksempler på ansøgninger til lige præcis den type stilling, du søger. Du skal dog være opmærksom på, at dele af sidens indhold kræver betaling.

  • jobfisk.dk Denne side har samlet gode råd, interessante og inspirationsfyldte links der til gavn for din jobsansøgning. Du finder håndgribelige værktøjer til at skrive ansøgningen og råd til, hvordan du bedst forbereder dig til jobsamtalen. Du kan abonnere gratis på deres nyhedsbrev og finde lister over vikar- og rekrutteringsvirksomheder.

  • tekstmaskinen.net Denne side er rigtig god, hvis du aldrig har lavet en ansøgning før. Siden giver konkrete redskaber til, hvordan du skriver en ansøgning og et CV. Siden guider dig i gennem trinene. Alt, du skal gøre, er at følge med. Du finder samtidigt mange eksempler på den gode ansøgning med formuleringer og opsætning, du kan lade dig inspirere af.

  • ballisager.com Her finder du de nyeste tendenser inden for jobsøgning og arbejdsmarkedet. Ballisager.com udgiver hvert år en rapport, der kortligger virksomhedernes rekrutteringsadfærd og præferencer - alt sammen yderst relevant for at din jobsøgning.

  • Og mange flere: Linkedin.com, jobnet.dk, jobzonen.dk, stepstone.dk m.fl.

God jobsøgningslyst!

Få en jobskifte- og karrieresamtale

Skal dit arbejdsliv have en ny retning? Få sparring på hvordan, du kommer godt videre i dit arbejdsliv.