Person som er blvet opsagt sidder og kigger på sin telefon

Opsagt: Hvad med jobsøgning?

Hvis du har modtaget en opsigelse, kan det være svært at overskue, hvordan du kommer i gang med jobsøgningen. Vi guider dig til, hvordan du tager de første skridt mod en succesfuld jobsøgning.
Lars Stig Madsen

En opsigelse skal ikke definere resten af dit arbejdsliv. Nu er det tid til, at du kan komme godt i gang med jobsøgningen og finde et nyt, godt job.

- Du er mest attraktiv for en ny arbejdsgiver, når du er i job. Derfor anbefaler vi dig, at du begynder din jobsøgning så tidligt som muligt efter en opsigelse, siger Flemming Skjølstrup, der er jobkonsulent i Krifa.

Du kan sætte fart på din jobsøgning ved at fokusere på tre centrale områder: Opslåede stillinger, uopfordret jobsøgning og netværk.

Find opslåede stillinger

Hver dag bliver der slået masser af nye spændende stillinger op. Gør det nemt for dig selv ved at oprette forskellige online jobagenter, så du hver morgen får en mail om nye jobopslag. Husk at tænke kreativt og bredt, når du skal finde de stillingstyper, du vil søge på. Opret fx en jobagent på Jobindex.

- Hvis du har en profil på LinkedIn kan du også følge forskellige virksomheder og være med i grupper, der giver dig adgang til jobopslag, som andre måske ikke ser, siger Flemming Skjølstrup.

Bliv skarp til LinkedIn

Både nye og erfarne LinkedIn-brugere kan få mere inspiration til brugen af LinkedIn, når vi holder fysiske og online kurser. Se mere om hvornår, hvor og tilmeld dig Krifa kurser her.

Kontakt virksomheder uopfordret

Især hos de mindre virksomheder er der et stort potentiale i at søge uopfordret, da næsten hver fjerde af de små virksomheder normalt ikke annoncerer efter nye medarbejdere. Gå derfor i gang med at spotte de små virksomheder. Begynd fx i dit lokalområde.

- Hvis de ikke har brug for nogen, så spørg, om de har hørt om nogen, der leder efter en ny medarbejder. Det handler om hele tiden at åbne flere døre, selv om nogle lukker, siger jobrådgiveren, og tilføjer:

- Find ud af, hvad der er normalt for din branche. Det kan være at ringe til virksomheden, sende en grundig ansøgning sammen med dit CV eller måske møde op på arbejdspladsen.

Sæt gang i dit netværk

Udnyt alle slags situationer til at fortælle, at du leder efter nyt arbejde. Det kan være til vennerne, familien, tidligere kolleger og chefer, eller når du sidder ved frisøren.

- Tænk det som ringe i vandet. Det er ikke nødvendigvis personen over for dig, der har jobbet. Men spørger du din frisør, kan det være, at hendes mand har egen virksomhed og lige står og mangler en medarbejder, siger Flemming Skjølstrup.

De sociale medier som LinkedIn og Facebook kan også bruges til at nå bredt. Skriv til vennerne, eller lav et opslag, hvor du fortæller, at du er på jagt efter nye udfordringer. Især på LinkedIn kan du vise det i din profil og med din aktivitet.

Jobsøgning er mere

Jobsøgning er selvfølgelig meget mere end det ovennævnte, men det er en god start til at få dig godt i gang med jobsøgningen. Husk, at du med fordel også kan have fokus på kompetenceudvikling, kurser, efteruddannelse eller andre områder, der kan være gavnligt for at komme videre til dit næste job.

Held og lykke med din jobsøgning!

Hurtig hjælp ved opsigelse

Er du blevet opsagt, tilbyder vi dig sparring på din jobsøgning og dine muligheder for uddannelse. Vi er altid klar til at tale med dig om, hvordan du kommer videre.